Dobrodošli u svijet glazbe

Glazba nadahnjuje cijeli svijet, opskrbljuje dušu krilima, potiče let mašte; glazba daje život i zabavu svemu što postoji ... Može se nazvati utjelovljenjem svega lijepog i svega što je uzvišeno. (Plato)

GLAZBA

Koncertom Hrvatskog baroknog ansambla započinju 23. Dani glazbe M.Miletića

Koncertom Hrvatskog baroknog ansambla započinju 23. Dani glazbe Miroslava Miletića, u utorak, 10.10.2023. s početkom…

Najavljen 16.Prolog i 23.Dani glazbe Miroslava Miletića

U dvorištu Kazališta 21, danas, 4.10.2023., najavljeni su programi Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak.…

Proslavili smo Dan našeg kazališta

Gradsko kazalište Sisak na najbolji mogući način proslavio je svoj dan izvedbom svojih dviju predstava…

KAZALIŠNI BAND KKV

koncert13_02062014

KAZALIŠNI BAND KKV​

Kazališni bend KKV (classic rock,blues i jazz) djeluje u sklopu glazbene djelatnosti Doma kulture Kristalna kocka vedrine – Gradsko kazalište Sisak. Voditelj: Branko Kužnar Žan Gosti i suradnici benda: Dado Topić, Lela i Joe Kaplowitz, Tony Lee King, Renato Metessi i drugi.. Tijekom svojeg višegodišnjeg djelovanja članovi Kazališnog benda nastupali su na svim najvažnijim hrvatskim festivalima kao što su Split Blues Festival, Zagreb international blues festival, Varaždin blues festival, Jerry Ricks blues festival Opatija i Kastav, Samobor jazz festival i mnogi drugi. Nadalje, članovi Anita Gossain, Branko Badanjak i Branko Kužnar Žan zajedno s Dadom Topićem pobjednici su "Dore" 2007., te su zastupali Republiku Hrvatsku na Eurosong natjecanju u Helsinkiju iste godine. 1990.godine članovi benda Goran Grgurač i Branko Kužnar Žan nastupili su s Tajči na Eurosongu koji se održao u Zagrebu, te zauzeli 7. mjesto pjesmom Hajde da ludujemo. Kazališni bend svojim nastupima na kulturnim manifestacijama u gradu Sisku, kao što su "Sisačko Kulturno Ljeto", "Svjetski dan glazbe", "Svjetski dan kazališta", "Advent u Sisku", festivali "Prolog" i "Maslačak"i dr., obogaćuje kulturni život grada u kojem djeluje.

Više

Dani glazbe Miroslava Miletića

12

Dani glazbe Miroslava Miletića

Svake godine u listopadu Sisak ima dobru glazbenu priču koja se širi Hrvatskom, a poneka vijest odlazi i dalje u svijet. Već 2001. godine bio je zacrtan programski put Dana glazbe: glazba sisačkog skladatelja, suvremena hrvatska i svjetska glazba u izvedbi uglednih i mladih umjetnika te učenika i studenata glazbe. Dani glazbe Miroslava Miletića održavaju se u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Siska.

Više

SVJETSKI DAN GLAZBE

SDG-21.1-890x395_c

Dani glazbe Miroslava Miletića

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

Više