Dobrodošli u svijet glazbe

Glazba nadahnjuje cijeli svijet, opskrbljuje dušu krilima, potiče let mašte; glazba daje život i zabavu svemu što postoji ... Može se nazvati utjelovljenjem svega lijepog i svega što je uzvišeno. (Plato)

GLAZBA

Zagreb Klezmer trio nastupa u subotu u Glazbenom paviljonu

Ciklus koncerata “Viva la musica” nastavljamo koncertom Zagreb Klezmer trija u subotu, 15. lipnja 2024.…

Ansambl Oktos nastupa u nedjelju u sklopu ciklusa koncerata “Viva la musica”

Ciklus koncerata “Viva la musica” nastalja se koncertom  Ansambla Oktos koji će bit upriličen u…

Viva la musica: Marija Lešaja i Tatjana Vuletić – Peić u glazbenom paviljonu

Ciklus koncerata “Viva la musica” nastavlja se koncertom sopranistice Marije Lešaje i Tatjane Vukelić Peić…

KAZALIŠNI BAND KKV

Koncert13 02062014

KAZALIŠNI BAND KKV​

Kazališni bend KKV (classic rock,blues i jazz) djeluje u sklopu glazbene djelatnosti Doma kulture Kristalna kocka vedrine – Gradsko kazalište Sisak. Voditelj: Branko Kužnar Žan Gosti i suradnici benda: Dado Topić, Lela i Joe Kaplowitz, Tony Lee King, Renato Metessi i drugi.. Tijekom svojeg višegodišnjeg djelovanja članovi Kazališnog benda nastupali su na svim najvažnijim hrvatskim festivalima kao što su Split Blues Festival, Zagreb international blues festival, Varaždin blues festival, Jerry Ricks blues festival Opatija i Kastav, Samobor jazz festival i mnogi drugi. Nadalje, članovi Anita Gossain, Branko Badanjak i Branko Kužnar Žan zajedno s Dadom Topićem pobjednici su "Dore" 2007., te su zastupali Republiku Hrvatsku na Eurosong natjecanju u Helsinkiju iste godine. 1990.godine članovi benda Goran Grgurač i Branko Kužnar Žan nastupili su s Tajči na Eurosongu koji se održao u Zagrebu, te zauzeli 7. mjesto pjesmom Hajde da ludujemo. Kazališni bend svojim nastupima na kulturnim manifestacijama u gradu Sisku, kao što su "Sisačko Kulturno Ljeto", "Svjetski dan glazbe", "Svjetski dan kazališta", "Advent u Sisku", festivali "Prolog" i "Maslačak"i dr., obogaćuje kulturni život grada u kojem djeluje.

Više

Dani glazbe Miroslava Miletića

12

Dani glazbe Miroslava Miletića

Svake godine u listopadu Sisak ima dobru glazbenu priču koja se širi Hrvatskom, a poneka vijest odlazi i dalje u svijet. Već 2001. godine bio je zacrtan programski put Dana glazbe: glazba sisačkog skladatelja, suvremena hrvatska i svjetska glazba u izvedbi uglednih i mladih umjetnika te učenika i studenata glazbe. Dani glazbe Miroslava Miletića održavaju se u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Siska.

Više

SVJETSKI DAN GLAZBE

Sdg 21.1 890x395 C

U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

Više