A što bih jedino potomcima htio namrijeti u baštinu - bila bi VEDRINA Kristalna kocka vedrine Tin Ujević

Tin Ujević

kristalna kocka vedrine

Dom kulture Kristalna kocka vedrine javna je ustanova u kulturi Grada Siska, čiji je osnivač Grad Sisak. Ima obrazovnu, kulturnu i društvenu funkciju za Grad, a programska djelatnost se oslanja na organizacijske jedinice: Gradsko kazalište Sisak – Kazališna družina, Kreativno učilište te Filmski centar i kino.

Djeluje u dvije dvorane u Sisku: velikoj dvorani Doma kulture na adresi Šetalište Vladimira Nazora 12, kapaciteta 408 sjedećih mjesta (parter i balkon), te manjoj dvorani Kazališta 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3,  kapaciteta 176 sjedećih mjesta. Dvorane imaju uvjete za kvalitetno održavanje raznih kulturno-umjetničkih i edukativnih programa: kazališni programi – u vlastitoj produkciji i gostujući, glazbeno-scenski programi, koncerti, izložbe, tribine, kreativne radionice za djecu i mlade.

Velika dvorana između ostalog ima funkciju i kino dvorane (digitalizacija slike provedena 2013. g., digitalizacija zvuka kina 2017.g.) ,u kojoj se redovito vikendima održava kino program, a tijekom godine i drugi filmski programi i festivali.

U Domu kulture Kristalna kocka vedrine nalazi se i Galerija Sv. Kvirin, prostor u kojem se održavaju razne izložbe, tribine, predavanja, kulturni susreti.

Kreativno učilište sastavni je dio Doma kulture Kristalna kocka vedrine u sklopu kojeg se održavaju kreativne radionice za djecu i mlade: plesna i baletna, dramska, lutkarsko-likovna i glazbena radionica. Kreativne i edukacijske aktivnosti svih naših radionica u budućnosti stvaraju veliku bazu ljubitelja kazališta.

Dom kulture surađuje s brojnim sisačkim kulturno-umjetničkim udrugama od kojih neke koriste prostore Doma kulture za svoj rad i djelovanje.