You are currently viewing Ljetne radionice Doma kulture Sisak

Ljetne radionice Doma kulture Sisak

S dolaskom ljeta, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak ponovno je organizirao Ljetne radionice za djecu i srednjoškolce. Tako ove godine nudimo dramsku, kazališnu, likovnu, plesnu i glazbenu radionicu. Sve radionice su besplatne, a prijaviti se možete na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478 te na mail: domkkv@domkkv.hr ili u inbox facebook stranice Doma kulture Sisak.

Prva u nizu održat će se ljetna glazbena radionica za osnovnoškolce i to od 28.6. do 6.7.2016. godine od 10 do 12 sati u Kazalištu 21. Voditelj je Branko Kužnar Žan. Polaznici će se upoznati s rock instrumentima, tečaj iz osnova sviranja gitare, bubnjeva, udaraljki, klavir i bas gitara. Uz razvijanje individualnih sposobnosti, slobode mišljenja, snažnijeg intelektualnog i emocionalnog razvoja, samoinicijative i samopouzdanja te potičući istraživanje i stvaranje, uz obradu svih područja glazbe: pjevanja, sviranja, slušanja, improvizacije približit će se polaznicima jezik glazbe. Glazbena radionica potiče spoznajni razvoj, unutarnju motivaciju te upućuju na druge izvore, kako bi se dalje razvijali. Kroz raznolikost ponuđene građe, glazbena radionica sustavno se povezuje s drugim područjima umjetnosti – kazalište, mjuzikl, rock opera, informativno s uvodnim praktičnim zadaćama.

Kazališna radionica za djecu (neverbalne kazališne forme) održat će se od 1.7. do 11.7.2016. godine od 10 do 12 sati u Kazalištu 21. Voditelj je Silvije Vadla. Polaznici će raditi na upoznavanju s osnovama scenskog nastupa i neverbalnim scenskim izražajnim sredstvima. Priprema oglednih neverbalnih scenskih minijatura – komedija. Neverbalno (negovoreno) kazalište inscenira scenski događaj bez korištenja pozadine koja podrazumijeva jezik ili literaturu; dakle fizičkim sredstvima dolazimo do konkluzivnog scenskog događaja. Ovakav rad s djecom nižeg osnovnoškolskog uzrasta ima za cilj razvijanje scenske imaginacije kroz realizaciju scenskih minijatura.

Likovna ljetna radionica Igra papirom – iz bajke u bajku za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole očekuje nas od 18.7. do 26.7.2016. godine od 10 do 12 sati u Kazalištu 21. Voditeljica je Tanja Tole Majstorović. Ciljevi i zadaci likovne radionice su potaknuti dječju kreativnost, rasvijati sposopnost i vještine u likovnom izražavanju. Polaznici kroz program Igra papirom – Iz bajke u bajku razvijaju pozitivan stav prema estetskim vrijednostima likovnoga rada. Uz malo truda razvijamo kod djece njihovu motoriku. Oblikovanjem papira stavaramo prekrasne oblike i prava mala umjetnička djela koja će ukrasiti prostor Kazališta 21. Sam naziv radionice Igra papirom – iz bajke u bajku govori da ćemo od raznih vrsta papira oblikovati likove i mjesto radnje najljepših bajki svijeta kao što su Snjeguljica i sadam patuljaka, Ivica i Marica i Crvenkapica. Čitanjem bajke i razgovorom povezat ćemo tri bajke u jednu.

Dramska radionica “Osnove mimskog izražavanja pod maskama” namijenjena je za mlade od 15 do 19 godina, a održat će se od 11.8. do 19.8.2016. godine od 10 do 12 sati u Kazalištu 21. Voditelj je Damir Borojević. Radionica je sastavljena od upoznavanja s ekspresivnim kazališnim maskama izrađenim na prijašnjim radionicama Dramskog studia i kreativnih vježbi u stvaranju vlastitog karaktera maske. Kroz dramske/mimske vježbe polaznici će se upoznati sa slijedećim vještinama: grupne vježbe upoznavanja, vježbe u paru, sloboda gesti, stvaranje mimskih etida uz glazbenu podlogu, vježbe korištenja scene i scenskog prostora, improvizacije na zadanu glazbu, oživljavanje maske, mimska igra pod maskama. Radionicu završavamo grupnom igrom.

Radionica suvremenog plesa za srednjoškolce održat će se od 23.8. do 31.8.2016. godine od 10 do 12 sati u Kazalištu 21. Voditeljica je Jasminka Petek Krapljan. Plesna radionica za srednjoškolce se sastoji od zagrijavanja i vježbi istezanja, koordinacije pokreta, vježbi kroz prostor, orijentacije u prostoru te izrada kraće plesne kombinacije. Nije potrebno plesno predznanje.

Pridruži nam se!