You are currently viewing Održana prezentacija projekta “Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih”

Održana prezentacija projekta “Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih”

“Razvoj međužupanijskog e-learning sustava ustanova za obrazovanje odraslih” naziv je projekta koji je predstavljen danas, 9. travnja u Domu kulture Kristalna kocka vedrine. Nositelj projekta je Tehničko veleučilište u Zagrebu, a njegove ciljeve i svrhu predstavila je voditeljica projekta Renata Minković na konferenciji za medije. Kazala je kako je cilj ojačati sektor obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada. Projekt bi trebao omogućiti stvaranje preduvjeta za razvoj kapaciteta ustanova Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Pomorske škole Zadar i Tehničke škole Sisak. Tijekom realizacije ovog projekta u planu je osposobiti 24 osobe za zvanje tehničara za informatičku podršku što će im omogućiti lakše zapošljavanje te povećati konkurentnost na tržištu rada. Tijekom projekta ustanove će razviti lokalizirane verzije međunarodno certificiranih ICT programa, dio nastavnika osposobit će se za izvođenje tih programa, a poseban naglasak stavlja se na e-learning metode učenja.
Ovu incijativu pozdravili su pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska Goran Grgurač i pročelnik županijskog Upravnog odijela za prosvjetu, kulturu i sport Ivan Lovreković.
U provedbi ovog projekta sudjeluju Tehnička škola Sisak i Pomorska škola Zadar, te Tehničko veleučilište u Zagrebu, a podršku im pružaju i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Siska, Kutine i Zadra.
Na konferenciji za medije sudjelovali su: Renata Minković i Dubravko Žigman s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Goran Sirovatka iz Centra za cjeloživotno obrazovanje TVZ, Davor Malović iz Tehničke škole Sisak, Boris Volarević i Štefica Tominović iz HZZ PU Sisak, te Tanja Lovrić Ivanković i Irena Vidović iz HZZ PU Kutina.