You are currently viewing Počeo Sisački ekološki filmski festival – SEFF

Počeo Sisački ekološki filmski festival – SEFF

Počeo je Sisački ekološki filmski festival SEFF koji će trajati dva tjedna. Ovogodišnji festivalski tim čine 15-ak biciklista koji će u 13 dana obići ruralna i urbana područja Sisačko-moslavačke županije i Unsko-sanskog kantona u BiH.

Ekipu ovogodišnjeg festivala ispratila je ravnateljica Doma kulture Sisak Ivona Nemeth rekavši kako prije šest godina, kada je ideja SEFF-a bila samoinicijativa nekolicine entuzijasta, nitko nije slutio da će se ovaj jedinstveni putujući festival pretvoriti u međunarodni. Tako je on sada priznat i u susjednoj nam Bosni i Hercegovini s kojom imamo odličnu suradnju. „Zadovoljstvo mi je što su se ove godine priključili i mladi volonteri iz cijelog svijeta, iz Danske, Francuske, Poljske, Ukrajine i Kanade. SEFF je postao brend našeg grada, ali i šire regije i upravo će preko naših volontera koji će glas o festivalu prenijeti u svoje zemlje, Sisak postati pravo mjesto na kulturnoj i filmskoj karti Hrvatske“, rekla je ravnateljica Ivona Nemeth.

Voditelj Filmskog centra Doma kulture Sisak Daniel Pavlić objasnio je kako je ovo druga godina prekogranične suradnje, prva godina europske i šesta godina SEFF-a koja nam donosi mnoštvo zanimljivih filmova koji su pristigli iz svih krajeva svijeta. „Festivalski tim čine mladi ljudi koji su spremni biciklima prijeći preko 700 kilometara. Uz projekciju filmova, kojih je ove godine ukupno 30, naša publika sudjelovat će na filmskim, likovnim, te ostalim kreativnim radionicama, tribinama, promocijama knjiga, biciklijadama te na izložbi fotografija nastalih tijekom prošlogodišnjeg SEFF-a. Sada, nakon šest godina možemo reći da imamo punokrvni filmski festival, jedinstveni festival sa svim elementima pravog putujućeg festivala o zaštiti okoliša, rekao je Daniel Pavlić.

Dakle, filmski festival je otvoren za svu publiku, besplatan je i nudi vrhunske animirane, dokumentarne i igrane filmove…