Šetalište Vladimira Nazora 12 44 000 Sisak Hrvatska
Tel. ++385 44 527 470 Fax. ++385 44 527 475 Marketing: ++385 44 527 479
domkkv@domkkv.hr

Kino

KINO PROGRAM

VJEŠTICE ROALDA DAHLA 

4.12. - 6.12.2020. / 17,30 h

 

 

IZVORNO IME: The Witches
REDATELJ: Robert Zemeckis  |  ŽANR: avantura
ULOGE: Anne HathawayOctavia SpencerStanley TucciChris Rock
TRAJANJE FILMA: 106 minuta  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 26.11.2020
SADRŽAJ FILMA:
Ovo nije bajka. Ovo je o pravim pravcatim vješticama! Temeljen na istoimenom klasiku Roalda Dahla, i u režiji Oscarom® nagrađenog Roberta Zemeckisa.
Maštovita, zabavna i doista zastrašujuća priča o dječaku koji susreće prave vještice!
 

FREAKY

4.12. - 6.12.2020. / 20,00 h

 

 

IZVORNO IME: Freaky (12)
REDATELJ: Christopher Landon  |  ŽANR: hororcrna komedija
ULOGE: Vince VaughnKathryn NewtonCeleste O’ConnorMisha Osherovich
 
 
SADRŽAJ FILMA:
Zamjena tijela s nekim drugim sigurno nije ugodna. No kada do zamijene dođe između srednjoškolke i nemilosrdnog ubojice ulazimo u područje horora kojim se bavi novi film FREAKY.
Scenarist i redatelj Christopher Landon (Happy Death Day) donosi crnohumorni horor film u kojem Vince Vaughn i Kathryn Newton glume ubojicu i žrtvu. Jason Blum se još jednom našao u ulozi producenta.
Sedamnaestogodišnja Millie Kessler (Kathryn Newton) pokušava preživjeti sve drame koje donosi srednja škola i nepopularnost u istoj. No kada postane meta nemilosrdnog serijskog ubojice Butcher-a (Vince Vaughn) srednjoškolski i ljubavni problemi padaju u drugi plan.
Tokom napada dođe do zamijene tijela između Butchera i Millie. Millie uskoro shvaća da ima samo 24 sata da se vrati u svoje tijelo inače će zauvijek ostati u tijelu Butchera. S druge strane Butcher u tijelu Millie vidi sjajnu priliku da se neopažen približi svojim novim žrtvama u srednjoj školi.
Utrka s vremenom počinje.
 

JEDNOM DAVNO

11.12. - 13.12.2020. / 17,30 h

 

 

 
IZVORNO IME: Come away
REDATELJ: Brenda Chapman  |  ŽANR: obiteljskifantazijaavantura
ULOGE: Angelina JolieGugu Mbatha-RawMichael CaineDerek JacobiAnna Chancellor
TRAJANJE FILMA: 94 minuta  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 12.11.2020
SADRŽAJ FILMA:
Prije nego što je Alice otišla u Wonderland i prije nego što je Peter postao Peter Pan bili su brat i sestra. Kada njihov najstariji brat pogiba u tragičnoj nesreći Alice i Peter kreću u misiju spašavanja roditelja od očaja.

PRAZNI ČOVJEK

11.12. - 13.12.2020. / 20,00 h

 

 

IZVORNO IME: The Empty Man (15)
REDATELJ: David Prior  |  ŽANR: nadnaravni horor
ULOGE: James Badge DaleMarin IrelandStephen RootRon Canada
TRAJANJE FILMA: 137 minuta  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD
POČETAK PRIKAZIVANJA: 19.11.2020
SADRŽAJ FILMA:
Nakon što grupa tinejdžera iz malog gradića na američkom Srednjem zapadu počne misteriozno nestajati, mještani vjeruju da je to djelo urbane legende poznate kao Prazni čovjek. Dok umirovljeni policajac istražuje i pokušava naći smisao u tim pričama, otkriva tajnu skupinu i njihov pokušaj da prizovu stravično, mistično biće. Uskoro će njegov život, ali i životi onih koji su mu bliski, biti u velikoj opasnosti.
 

KUMEK

14.12.2020. / 17,30 i 20,00 h

 

 

Treći dugometražni film scenarista i redatelja Darija Juričana (kratki filmovi Grand PrixU mojoj glavi anđeo, segment Bomba iz omnibusa Kratki spojevi, serija Zabranjena ljubav) ujedno je i treći nastavak autorova načelno dokumentarnog serijala Gazda, započetog istoimenim filmom iz 2016. godine i nastavljenim naslovom Gazda: Početak, realiziranim dvije godine kasnije. Dok se u Gazdi bavio likom i (ne)djelom Ivice Todorića, Juričan se u Početku posvetio životu i karijeri odbjeglog poduzetnika Miroslava Kutle, a u igrano-dokumentarnom Kumeku se bavi gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, osobom protiv koje je podignuto više od 200 kaznenih prijava i 13 optužnica. Novi Juričanov film je subverzivno-aktivistički projekt u realizaciju kojeg je autor unio doslovce čitavog sebe, zasad bezuspješno pokušavši promijeniti i vlastito ime u Milan Bandić. Film je nastajao čak četiri godine, sniman je u Zagrebu i u Grudama, a prema redateljevim riječima rad na njemu bio je vrlo izazovan, jer gledateljima približava čak četiri desetljeća djelovanja Milana Bandića. Scenaristi filma su istraživački novinari Saša Paparella i Hrvoje Appelt, koji su o Bandiću napisali i istoimenu knjigu, a na filmu je surađivao i Zvonimir Tivon, Juričanov suradnik i u prethodnim dvama dokumentarcima.
 

GRINCH

19.12.2020. / 11,00 h - MATINEJA

 

 

 
IZVORNO IME: The Grinch
REDATELJ: Yarrow Cheney, Scott Mosier  |  ŽANR: Animiranikomedijaobiteljski
ULOGE: Krešimir MikićVanna SenjakJanko Volarić PopovićDijana VidušinNoa ZelenkoErvin BaučićKsenija Marinković
TRAJANJE FILMA: 86+4* minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: Kina, SAD  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 08.11.2018
 
SADRŽAJ FILMA:
Nakon punih 18 godina, omiljeno zeleno gunđalo vraća se na velike ekrane i to ovog puta u animiranom obliku. Još zeleniji i još mrzovoljniji, odlučan je u namjeri da upropasti Božić u selu Whoville: “Danas ćemo raditi zločeste stvari, *i* radit ćemo ih sa stilom!”

Illumination i Universal Pictures predstavljaju The Grinch, novu animiranu obiteljsku komediju temeljenu na obožavanom blagdanskom filmskom klasiku Dr. Seussa. Svima dobro poznato, cinično zeleno gunđalo odlučno je u namjeri da upropasti blagdane u selu Whoville, no, umjesto da on ukrade Božić kao što smjera, velikodušnost i bladganski duh mlade djevojčice preoteti će njegovo srce i možda čak spriječiti njegove zle namjere.

KLOPA, CUGA I LUĐACI

18.12. - 20.12.2020. / 17,30 h

 

 

 
IZVORNO IME: Friendsgiving (12)
REDATELJ: Malin Akerman, Kat Dennings, Jane Seymour, Aisha Tyler, Christine Taylor  |  ŽANR: komedija
ULOGE: Nicol Paone
TRAJANJE FILMA: 95 minuta  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD 
POČETAK PRIKAZIVANJA: 26.11.2020
SADRŽAJ FILMA:
U studenom na velika platna dolazi komedija koja se bavi proslavom Dana zahvalnosti u uskom krugu obitelji. No među pozvanim i nepozvanim gostima postoje pojedinci koji će napraviti sve što je u njihovoj moći da ovaj Dan zahvalnosti nitko neće zaboraviti.
Komediju je napisao i režirao Nicol Paone, a producenti su Ben Stiller i glavna glumica Malin Akerman.

Abby se raduje mirnom i opuštenom Danu zahvalnosti koji će provesti sa svojom najboljom prijateljicom Molly. No, planovi za mirnu večer s puretinom ubrzo odlaze k vragu kada im se pridružuju novi Mollyin dečko i njezina osebujna majka. Ako na to dodamo i par nepozvanih gostiju koji se pojavljuju na večeri, uključujući Mollynu staru ljubav koji je ujedno i šaman te veseli gey trojac večera će se pretvoriti u zabavu koja će se dugo pamtiti.

KUĆA STRAHA

18.12. - 20.12.2020. / 20,00 h

 

 

 
IZVORNO IME: The Rental (15)
REDATELJ: Dave Franco  |  ŽANR: horortriler
ULOGE: Dan StevensAlison BrieSheila VandJeremy Allen White
TRAJANJE FILMA: 88 minuta  |  GODINA: 2020  |  DRŽAVA: SAD
POČETAK PRIKAZIVANJA: 05.11.2020
SADRŽAJ FILMA:
Dva para zajedno iznajme luksuznu, presavršenu da bi bila istinita, kuću na Airbnbu, da bi zatim otkrili kako ih vlasnik potajno špijunira. Nakon dugo vremena, ono što je trebao biti slavljenički izlet za vikend, pretvara se u nešto daleko zlokobnije. Počinju se otkrivati dobro čuvane tajne i četvero starih prijatelja se međusobno počinju doživljavati u potpuno novom svjetlu. Od tog trenutka stvari krenu nizbrdo i s vlasnikom i s njihovim međusobnim odnosom te oni odluče ujutro napustiti kuću. No naravno, treba preživjeti noć.