You are currently viewing 15.Prolog – Disanje, PlayDrama Split i ZeKaeM
Split, 021121. Generalna proba dramske predstave Disanje u reziji Olje Lozice u koprodukciji kazalista PlayDrama i ZKM-a na sceni GKM Split. Na fotografiji: Petra Kovacic Botic i Petra Svrtan Foto: Tom Dubravec / CROPIX

15.Prolog – Disanje, PlayDrama Split i ZeKaeM

Na 15. Festival regionalnih kazališta Prolog dolazi drama “Disanje” u izvedbi PlayDrame Split i Zagrebačkog kazališta mladih. Predstavu je režirala Olja Lozica, a izvede ju Petra Kovačić Botić, Petra Svrtan i Matko Botić. “Disanje” možete pogledati u subotu, 22.10.2022. u 20 sati u Domu INA rafinerije.

Disanju proces prihvaćanja gradi se bešavnim pletenjem mreže između evociranih sjećanja i zamišljaja nedosanjanih trenutaka budućnosti. U Disanju se, scenskim disanjem dviju glumica, hoda prema prihvaćanju smrti kao dijela života. Disanje poziv je na usmjeravanje pogleda u nepoznatu, ali uzbudljivu budućnost, poziv na iskorak iz okamenjene prošlosti, poziv na hrabro koračanje naprijed s jedinom ostavštinom iz prošlosti, naramkom ljubavi i zahvalnosti.

I ove godine moguće je kupiti pretplatničku ulaznicu (za sve predstave) koja iznosi 200 kn, a cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn, a moguće ih je kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 14 do 20 sati.