You are currently viewing 15.Prolog – Enigmatske varijacije, HNK Varaždin

15.Prolog – Enigmatske varijacije, HNK Varaždin

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu upriličiti će duo dramu  ENIGMATSKE VARIJACIJE na 15.Festivalu regionalnih kazališta Prolog. Predstava je na programu u nedjelju, 30. listopada 2022. godine s početkom u 20 sati na sceni Doma INA rafinerije.
 
O sadržaju “Enigmatskih varijacija” ne bi se smjelo reći baš mnogo, ništa više od onoga što bi pisalo u općenitoj napomeni na stražnjoj korici dobrog trilera: susret dvojice muškaraca na zabačenom otoku blizu Sjevernog pola rezultira neočekivanim obratima.
Éric-Emmanuel Schmitt, dramatičar, romanopisac, esejist filmski scenarist i redatelj spada u najistaknutije i najizvođenije suvremene francuske autore. Njegova djela prevedena su na 50-ak jezika, drame se izvode u 50-ak zemalja svijeta. Uz brojne prestižne književne nagrade, za svoj kazališni rad je 2001. nagrađen godišnjom nagradom Francuske akademije za kazališno stvaralaštvo.
Redateljica predstave je Helena Petković, a igraju Stojan Matavulj i Karlo Mrkša.
 
I ove godine moguće je kupiti pretplatničku ulaznicu (za sve predstave) koja iznosi 200 kn, a cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn, a moguće ih je kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 14 do 20 sati.