You are currently viewing 16. Prolog – Bez trećeg, GK Zorin dom Karlovac

16. Prolog – Bez trećeg, GK Zorin dom Karlovac

Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac gostuje s psihološkom dramom “Bez trećeg” na 16. Festivalu regionalnih kazališta Prolog. Predstava je na programu u subotu, 4.11.2023. s početkom u 20 sati. Drama je nastala prema istoimenom tekstu Milana Begovića, u režiji Želimira Mesarića, a glume Petra Cicvarić, Ana Maria Štefanac i Peđa Gvozdić.

Begovićeva psihološka drama “Bez trećega” u tri čina daje uvid u muško ženske odnose, odnosno odnos bolesno ljubomornog muža prema vjernoj ženi. Radnja se odvija u Zagrebu krajem veljače 1926. godine u jednoj noći, u jednoj prostoriji male jednokatnice u Kuševićevoj ulici u Gornjem gradu. Glavni su likovi Marko Barić i Giga Barić, bračni par kojemu bi dobro došla bračna terapija. Marko Barić se nakon osam godina zarobljeništva i lutanja vratio iz Sovjetske Rusije. Po dolasku vlastitoj kući nije zatekao svoju suprugu Gigu. Dugogodišnja odvojenost od bolje polovice ostavila je traga na Marku na način da se tijekom cijelog svog odsustva pitao što Giga radi, kako živi, ali najbitnije koliko je još njegova. Čekajući suprugu ispitivao je sluškinju i ta su pitanja uzrokovala metamorfozu osjećaja, od sumnje do bolesno odvratne ljubomore.

Cijena ulaznice po predstavi iznosi 5 eura i može se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 ponedjeljkom od 14 do 20 sati te od utorka do petka od 9 do 12 sati i od 14 do 20 sati, a na dan izvedbe sat vremena prije predstave u Domu INA rafinerije.