You are currently viewing 16. Prolog – Budala za večeru, Kazalište Virovitica

16. Prolog – Budala za večeru, Kazalište Virovitica

Predzadnja predstava ovogodišnjeg 16. Prologa je moderna komedija Kazališta Virovitica “Budala za večeru” koja će zaigrati u nedjelju, 5.11.2023. u 20 sati u Domu INA rafinerije. U predstavi glumi ansambl virovitičkih glumaca koji čine Goran Vučko, Sara Lustig, Goran Koši i Draško Zidar, koji je i redatelj predstave, te mladi virovitički studenti Akademije za umjetnost u Osijeku Iva Slavić i Silvijo Švast.

Budala za večeru Moderna komedija zabune Francisa Vebera Le diner de coins – Večera  za budale mogla bi svakako  imati podnaslov Anđeo s greškom protiv Lucifera. Anđeo s greškom ( Francoise) ovdje je simbol dobrote, nesebičnosti, plemenitiosti, upornosti i poštenja… zapravo svega dobroga što ovom svijetu itekako nedostaje i ako u svom nastojanju i djelima ostane usamljen taj isti svijet ga počne doživljavati i odnositi se prema njemu kao prema budali. Lucifer u liku Pierra utjelovljenje je bahatosti, prepotencije, materijalističko-hedonističkog pogleda na svijet u kojem je dopušteno, pa čak i preporučljivo, ismijavati i ponižavati druge i drugačije. No susret tih dvaju svijetova ponekad na sreću krene potpuno nepredviđenim tokom… jer Anđeo (Francoise) ima grešku i  svaka njegova dobra namjera Lucifera ( Pierra) uvali u još veće nevolje. Na nesreću ovo je samo komedija zabune, a ne stvarni život koji  na komičan i pomalo poučan način potvrđuje izreku: Put u pakao popločen je dobrim namjeramaDraško Zidar      

Cijena ulaznice po predstavi iznosi 5 eura i može se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 ponedjeljkom od 14 do 20 sati te od utorka do petka od 9 do 12 sati i od 14 do 20 sati, a na dan izvedbe sat vremena prije predstave u Domu INA rafinerije.