You are currently viewing 16.PROLOG: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, HNK Zadar i KL Zadar

16.PROLOG: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, HNK Zadar i KL Zadar

U nastavku 16. Festivala regionalnih kazališta Prolog pogledajte zajedničku predstavu Hrvatskog narodnog kazališta i Kazališta lutaka iz Zadra “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, u nedjelju, 29.10.2023. u 20 sati u Domu INA rafinerije. Hrvatsku dramu Ive Brešana režirao je Dražen Ferenčina a glume Dragan Veselić, Ivica Pucar, Mia Zara Burčul, Gabrijela Meštrović Maštruko, Alen Liverić, Dominik Karakašić, Davor Jureško, Josip Mihatov, Lino Brozić i Mimi Zadarski.

„Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ neprijeporno je jedna od najboljih i najvažnijih suvremenih hrvatskih drama. Brešan je u njoj bespoštedno prikazao tragične posljedice do kojih dovodi totalitaristička ideologija u sprezi s neiskorjenjivim primitivnim mentalitetom. Budući da su samo dvije stvari beskonačne, kako kaže Einstein, a to su svemir i ljudska glupost, Brešanov komad nažalost postaje posebno relevantan u naše doba kada se znanje obezvređuje, a poput šumskog se požara šire dezinformacije koje otvaraju prostor za potencijalno pogubne ideologije i ozbiljne manipulacije. Ova će predstava, uz lutkarske elemente i balans između komedije i tragedije, pokazati izuzetnu vitalnost i aktualnost ovog klasika suvremene hrvatske drame.

Cijena ulaznice po predstavi iznosi 5 eura i može se kupiti online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 ponedjeljkom od 14 do 20 sati te od utorka do petka od 9 do 12 sati i od 14 do 20 sati, a na dan izvedbe sat vremena prije predstave u Domu INA rafinerije.

hnk zadar predstava hamleta u selu mrdusa donja