You are currently viewing 26. Maslačak: Zaleđeno kraljevstvo, Pozorište mladih Tuzle, BiH

26. Maslačak: Zaleđeno kraljevstvo, Pozorište mladih Tuzle, BiH

U dvorani Doma INA rafinerije Sisak u subotu, 11. svibnja 2024. gostuje Pozorište mladih Tuzle s predstavom poznate bajke “Zaleđeno kraljevstvo” u 11 sati na 26. Međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak. Predstava počinje u 11 sati i ulaz je slobodan.

„Zaleđeno kraljevstvo“ nastalo  je kao rezultat rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle, a izvode: Aya Ella Berbić, Lamija Jašarević, Katja Babić, Nadja Mušić, Dalija Garić, Jasmina Mujezinović, Melika Redžić, Nora Hamović, Lena Žilić, Una Lelić, Klara Babić, Nadja Hodžić, Dalija Muminović, Esma Bajrić, Dženana Redžić, Adrian Jerković, Lejla Lamija Mešanović, Eldar Hamzić. Režiju i pedagoški rad sa grupom potpisuje Amila Beširović, a suradnice su Dušana Šušić i Ema Krajina.

Članovi u predstavi kroz igru i pjesmu obrađuju važnu temu za odrastanje svakog pojedinca, odnos prema članovima obitelji. Gledateljima postavljaju pitanje kada i kako nastaju tajne i laži te do koje mjere naši postupci štite dragu osobu a kada je to samo bijeg od realnosti koji nas udaljava od nama dragih i voljenih. Tekst inspiriran animiranim filmom „Snježno kraljevstvo“ u Disney produkciji nam na scenu donosi hrabre sestre Elsu i Annu te razigranog prijatelja Olafa. Iskrenom ljubavlju, hrabrošću i snagom prelaze sve prepreke i daju jedni drugima obećanje da su tu zauvijek dalje zajedno.

Dobrodošli na nježnu priču o ljubavi, vjernosti, pož i opraštanju. Dobrodošli u svijet u kojem ljubav otapa najledenija srca i kraljevstva, spašava živote i donosi nadu.