You are currently viewing 3. nacionalno natjecanje u čitanju naglas

3. nacionalno natjecanje u čitanju naglas

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva organiziraju 3. nacionalno natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 5. razreda osnovne škole i od 6. do 8. razreda koje će se održati u četvrtak, 19.11.2015. s početkom u 16 sati i u petak, 20.11.2015. godine s početkom u 10 sati u Domu kulture Sisak.

Na 3. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas nastupit će najmanje 15 natjecatelja u svakoj kategoriji, a publika će na svečanom otvorenju imati prilike vidjeti ulomke iz predstave koreografkinje Jasminke Petek-Krapljan „Alisa“ članova Baletnog studija Doma kulture Sisak, a na taj način obilježit će se 150. obljetnica objavljivanja knjige „Alisa u Zemlji čudesa“ Lewisa Carrolla. Prosudbene komisije činit će ugledni kulturni djetnici: Ljiljana Sabljak, Silvija Šesto, Nebojša Borojević, Melita Rundek, Bogdan Arnautović i Ranka Javor.

Publika će moći ocijenjivati nastupe te će na kraju svakoga dana biti dodijenjena nagrada publike. U Galeriji sv. Kvirin bit će postavljena izložba „Čitanje je zakon – Natjecanje u čitanju naglas: od gradskog do nacionalnog“.