You are currently viewing 5. nacionalno natjecanje u čitanju naglas

5. nacionalno natjecanje u čitanju naglas

Na inicijativu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak održat će se peto po redu nacionalno Natjecanje u čitanju naglas u gradu Sisku. Nakon školskih, gradskih i županijskih razina, pobjednici će predstavljati svoju županiju te se boriti za titulu pobjednika nacionalnoga Natjecanja u čitanju naglas izražajnim čitanjem te inovativnim i kreativnim predstavljanjem dragih im knjiga.
Osnovni je cilj Natjecanja poticanje i popularizacija knjige, čitanja te razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena.
Svečano otvorenje 5. nacionalog Natjecanja u čitanju naglas održat će se u četvrtak, 23.11.2017. godine u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, kada će se održati i natjecanje za mlađu kategoriju (učenike 3, 4. i 5. razreda), a već idućega dana u petak, 24.11.2017. godine za stariju kategoriju (6., 7. i 8. razred).
Za sve sudionike natjecanja Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak poklonio je predstavu za mlade Gradskog kazališta Sisak “Tko nema u vugla, googla” u režiji Peđe Gvozdićaa koja će se održati u četvrtak, 23.11.2017. godine u 21 sat u Domu kulture Sisak. Na natjecanju će se plesnom koreografijom predstaviti i članovi Baletnog i Plesnog studija Doma kulture Sisak pod vodstvom Jasminke Petek Krapljan koja ujedno potpisuje i koreografiju.

5_Plakat_Natjecanja