You are currently viewing 51. PIF u Sisku

51. PIF u Sisku

51. PIF Međunarodni festival kazališta lutaka održava se od 15. do 21.9.2018. godine u Zagrebu. Ove godine pretprogram PIF-a održat će se i u gradu Sisku u Kazalištu 21 i to u petak, 7. rujna 2018. godine u 10 sati za kada je organizirana lutkarska radionica za djecu „ ORIGAMI LUTKICE“, pod  voditeljstvom Arsena  Ćosića, izrađivača lutaka. Polaznici će imati priliku vidjeti kako izraditi origami lutkice od papira. Ova izrada lutke potiče kod djece  maštovitost  i kreativnost, a lutka je subjekt koji im je vrlo blizak.

U ponedjeljak, 17.9.2018. godine u 10 sati u Kazalištu 21 u sklopu 51. PIF-a održat će se predstava Guyi, Guyi, još jedno ružno pače, Kazališta Periferia iz Španjolske.  
Guyi Guyi je krokodil koji se prirodnom slučajnošću rodio u obitelji pataka.Guyi Guyi sretno živi sa svojom obitelji dok jednog dana ne upozna krokodila. Nakon što sazna da krokodili jedu patke, naš će junak proći kroz različite poteškoće kako bi mogao biti ono što jest.
Guyi Guyi je slobodna adaptacija priče Ružno pače. Dopušta nam da na zanimljiv i zabavan način uprizorimo temu potrage za identitetom koja je vrlo bitan problem za današnje globalno društvo.

Kontrast između likova pomaže nam predočiti strah od različitosti i predrasude koje imamo prema onima koji se ponašaju drugačije od onog što očekujemo.