You are currently viewing 6. državno Natjecanje u čitanju na glas u Kristalnoj kocki vedrine

6. državno Natjecanje u čitanju na glas u Kristalnoj kocki vedrine

Na inicijativu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak održat će se šesto po redu državno Natjecanje u čitanju naglas u gradu Sisku. Nakon školskih, gradskih i županijskih razina, pobjednici će predstavljati svoju županiju te se boriti za titulu pobjednika državnog Natjecanja u čitanju naglas izražajnim čitanjem te inovativnim i kreativnim predstavljanjem dragih im knjiga.

Osnovni je cilj Natjecanja poticanje i popularizacija knjige, čitanja te razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena.

Svečano otvorenje 6. državnog Natjecanja u čitanju naglas održat će se u četvrtak, 22.11.2018. godine u Domu kulture Kristalna kocka vedrine s početkom u 16 sati, kada će se održati i natjecanje za mlađu kategoriju (učenike 3, 4. i 5. razreda), a već idućega dana u petak, 23.11.2018. godine za stariju kategoriju (6., 7. i 8. razred).

Baletni i Plesni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine na svečanom otvorenju, u četvrtak, 22.11.2018., izvest će dio iz predstave “Kositreni vojnik” u koreografiji Jasminke Petek – Krapljan.