You are currently viewing 9. Festival o pravima djece

9. Festival o pravima djece

U sklopu 9. festivala o pravima djece kojeg organizira UNICEF, čijoj se organizaciji i ove godine pridružio Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, bit će upriličene matineje za djecu i mlade. Blok matineja stvaralaštva djece „ Školski objektiv“, namjenjen za za osnovne škole, održat će se u utorak, 18.10.2017. godine u Domu kulture Sisak u 12 sati. Drugi blok matineja stvaralaštva za mlade, namijenjen srednjoškolcima, „Mislim, dakle snimam“, bit će prikazan u srijedu, 19.10.2017. godine u 12 sati.

Festival prava djece slavi stvaralaštvo djece i mladih, filmsku umjetnost i dječja prava i to ponajviše pravo na izražavanje, sudjelovanje te na dostupnost kulturnih sadržaja svima. Njime se promiče zajedništvo i jednakost, nastoji čuti glas djeteta i onih koji govore o djeci i njihovim pravima. Treću godinu zaredom program matineja za osnovne i srednje škole odvija se u osamnaest gradova diljem Hrvatske.

Projekcije na Festivalu su inkluzivnog karaktera odnosno svi filmovi su u potpunosti prilagođeni za osobe s oštećenjem vida i sluha.