Šetalište Vladimira Nazora 12 44 000 Sisak Hrvatska
Tel. ++385 44 527 470 Fax. ++385 44 527 475 Marketing: ++385 44 527 479
domkkv@domkkv.hr

Arhimedov zakon umjesto Manevara

Arhimedov zakon umjesto Manevara

Zbog bolesti glumca umjesto najavljivane predstave Veliki manevri u tijesnim ulicama na festival Prolog iz Hrvatskog narodnog kazlišta Šibenik stiže najnovija premijera drame “Arhimedov zakon” redateljice Nenni Delmestre.

          Živimo u vremenima opasnima za djecu, bilo da se radi o uvlačenju djece u poroke droge, alkohola, prostitucije ili novačenju u vojske i bande. Predstava se bavi pitanjem  što se dogodi kada na jednu osobu koja bi trebala biti od najvećeg povjerenja za dijete padne sumnja o zlostavljanju.

Gdje je granica između normalnog ljudskog kontakta i zlostavljanja, i kako tu granicu povući. “Arhimedov zakon” postavlja ovo pitanje s vrlo izbalansiranim argumentima koji će sigurno zainteresirati svakog roditelja i svakog onog odgojitelja kojemu su djeca na prvom mjestu.

          U predstavi glume Oriana Kunčić, Jakov Bilić, Bojan Brajčić i Pere Eranović, a ulaznice se po cijeni od 30 kuna, te za učenike, studente i umirovljenike po 20 kuna mogu kupiti radnim danom od 9 do 20 sati na blagajni Doma kulture.

          Festival regionalnih kazališta Prolog održava se u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine, a pod pokrovteljstvom Ministarstva kulture, Sisačko – moslavačke županije, Grada Siska i INA-e.