Šetalište Vladimira Nazora 12 44 000 Sisak Hrvatska
Tel. ++385 44 527 470 Fax. ++385 44 527 475 Marketing: ++385 44 527 479
domkkv@domkkv.hr

Baletni studio

Predškolske grupe
uzrast polaznika: djeca od 4 do 6 godina
Trajanje tečaja: 1 školski sat, 2 puta tjedno tijekom školske godine

Program rada:
S djecom predškolske dobi plešući razvijamo bazne elemente: sluh, ritam, brzinu, spretnost i koordinaciju. Vježbanje se odvija uz glazbu prilagođenu njihovoj dobi koja je popraćena pričom u kojoj aktivno sudjeluju. Cilj je ovog programa da djeca prepoznaju i usvoje elemente plesa i plesnih vještina, da memoriraju i ponavljaju jednostavne plesne fraze, prepoznaju, razlikuju i reproduciraju jednostavni plesni vokabular, stvaraju jednostavnu plesnu sekvencu te prezentiraju vlastiti ples drugima. Posebna pažnja posvećuje se razvoju mašte, stvaralaštva, pažnje i koncentracije.
Naši satovi omogućuju djetetu da upozna područje plesa, da se dobro zabavi i igra, ali i da istovremeno nauči i ponešto o ozbiljnom plesnom radu, koristeći vlastitu maštu.
Rezultati i način rada se prezentiraju na javnom satu za roditelje  na polugodištu i kraju školske godine , na polugodišnjoj i godišnjoj produkciji  studija,  te u predstavama Baletnog studija u kojoj i najmlađi zauzimaju važno mjesto.

Školske grupe
Uzrast polaznika: 7 – 14 godina
Trajanje tečaja: 1 školski sat,  2 – 3 puta tjedno tijekom školske godine ovisno o uzrastu

Program rada:
Klasični balet je baza plesne umjetnosti. On je neizostavan u stvaranju bilo koje plesne tehnike. Nastava se izvodi uz klavirsku glazbu, u mekanim i špic papučama. Upoznavanje s dominantnim plesnim smjerovima, svestrano razvijanje interesa u području plesne umjetnosti s naglaskom na klasični balet, prepoznavanje i savladavanje osnovnih elemenata klasičnog baleta, razvijanje motoričkih sposobnosti, upoznavanje ostalih stilova i tehnika suvremenog plesa, pripremanje za nastavak plesnog obrazovanja i usavršavanja na seminarima tijekom cijele školske godine.
Rezultati i način rada se prezentiraju na javnom satu za roditelje  na polugodištu i kraju školske godine , na polugodišnjoj i godišnjoj produkciji  studija,  te u predstavama Baletnog studija .
Tijekom školske godine organiziramo odlazak polaznika na baletne predstave u HNK u Zagrebu.

Voditeljica: Jasminka Petek Krapljan