You are currently viewing Bogat kazališni program u ožujku

Bogat kazališni program u ožujku

Kazalište Knap s predstavom “Kod kuće je najgore” koja govori o Kishonovim urnebesnim obiteljskim pričama gostuje u Domu kulture Sisak u utorak, 5.3.2019. godine u 20 sati.
Predstavu je režirao Boris Kovačević, a Najboljeg supruga i Najbolju suprugu na svijetu glume Dunja Fajdić i Marko Hergešić. Avanture Indiane Jonesa, Supermena ili Robina Hooda blijede pred avanturama iz svakodnevnog života “malog” čovjeka kakve nam prikazuje Kishon. Potraga za izgubljenom dudom, kupnja stroja za pranje rublja ili odlazak na godišnji odmor u Kishonovoj interpretaciji predstavljaju prvorazredan avanturistički čin nas običnih smrtnika. Te humoreske o našim “svakodnevnim pustolovinama” savršeno precizno dijagnosticiraju naše mane i slabosti i, naravno, pršte od vedrog, samoiscjeljujućeg Kishonovskog smijeha.

Međunarodni dan žena 8.3.2019. godine obilježit ćemo s domaćom predstavom Glumačke družine Kazališta 21 “Dnevnik malog Perice” u 20 sati u Kazalištu 21. Predstavu je režirao Silvije Vadla, a predstava govori o odnosima velikih emocija – ljubavi i mržnje. Priča je to o ljudima koje susrećemo svakodnevno, s kojima i među kojima živimo, pjevamo, radujemo se i tugujemo. Ulaz je slobodan, a svoje besplatne ulaznice možete preuzeti na blagajni Doma kulture radnim danom od 14 do 20 sat te vikendom sat vremena prije projekcije ili programa.

U četvrtak, 21.3.2019. godine u Dom kulture Sisak u 20 sati dolazi Kazalište Vinkovci s najseksi komedijom ikad – “Boeing boeing”.
”Boeing Boeing” je predstava koja počiva na nizu zabuna i duhovitih obrata koji nastaju zbog zamršenih muško ženskih odnosa. Bernard je mladi pariški arhitekt, potomak ugledne i moćne obitelji i glavni predstavnik zlatne mladež Pariza koji ima jednu tajnu. Naime, Bernard nema jednu, nema dvije nego čak – tri zaručnice! Vješto balansira između svojih nevjesta koje doslovno lete kroz njegov život jer sve tri su po zanimanju stjuardese. Britanka Glorija, Talijanka Gabrielle i Njemica Gretchen tako se izmjenjuju u njegovom stanu po dobro uhodanom rasporedu, ali kada se iz vedra neba pojavi njegov poznanik Robert, a koji ima vlastitu osmrtnicu u džepu, raspored druženja krene se urušavati. Robert i Bernard pokušat će učiniti sve da se tri zaručnice ne susretnu, iako će cijeli dan provesti u istom stanu.

Svjetski dan kazališta 27.3.2019. godine proslavit ćemo uz predstavu GK Sisak “Olga i Lina” u Kazalištu 21 u 20 sati. Režiju potpisuje Silvije Vadla, a glume Antonia Šašo i Paola Slavica. Pavao Pavličić je autor ove “punokrvne” obiteljske drame. Obiteljske jer su dvije protagonistice sestre rastrgane svim onim što ih čini sličnima a opet različitima, rastrgane obiteljskim naslijeđem, odnosima i žaljenjem za proteklim vremenom, za roditeljima, propuštenim (ili pak ostvarenim) prilikama. Drame jer su dvije sestre glumice, te teške profesije u kojima se žive na stotine tuđih života a možda vrlo rijetko svoj. I “punokrvne” jer punokrvna drama neće prevagnuti na jednu stranu, dati za pravo samo jednom liku već će shvatiti i opravdati (motivirati) akciju oba lika, pa još kad se radi o vječnim pitanjima nacionalne bliže i dalje prošlosti, kad se radi o patnjama ljudi u turbulentnim vremenima dramski konflikt može biti samo “punokrvan”. Pomalo zastrašujuća “izolacija” u obiteljskom stanu u Zagrebu, polovicom devedesetih godina prošlog (a tako dohvatljivog) stoljeća ističe jake emocije dviju sestara u vječitoj borbi za emocionalno naslijeđe.