You are currently viewing Cabaret “Kad je gusto samo rijetki” gostuje u Sisku

Cabaret “Kad je gusto samo rijetki” gostuje u Sisku

Na kraju svibnja Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak dovodi cabaret Teatra Puna kuća “Kad je gusto samo rijetki” u izvođenju poznatog stand up komičara Gorana Vinčića Vinče i kazališne glumice Svetlane Patafte u nedjelju, 26. svibnja 2024. u Domu Ina rafinerije. Cabaret je ispiriran tekstovima poznate spisateljice i satiričarke Silvije Šesto, koja potpisuje i songove, a na kazališne daske postavlja Svetlana Patafta.

Goran Vinčić Vinča, jedan od najboljih hrvatskih i regionalnih stand up komičara koji puni dvorane, ruši tabue, tjera vas na suze od smijeha i poznata kazališna glumica Svetlana Patafta vode vas na urnebesno kabaretsko putovanje na kojem ćete plakati od smijeha ali i smijati se s knedlom u grlu.

Tema cabareta je općenarodna svevremenska šutnja kojom odgovaramo na probleme, a istovremeno međusobno potkopavamo jedni druge tim istim problemima. Odnos vlasti i naroda, vlasti i pojedinca uvijek je bila inspirativna tema, a u ovoj scenskoj adaptaciji inspiriranoj kratkim formama višestruko nagrađivane spisateljice i satiričarke Silvije Šesto, narod je stavljen, ili još istinitije, narod se sam stavlja u poziciju čekanja. Pozicija čekanja boljih vremena, pravde, boljeg života i zadovoljštine, kao i pozicija odgađanja rješavanja problema te stava kako će sve to srediti netko drugi, izaziva prepoznavanje i smijeh, pa bio on i gorak.

Predstava jedri kroz različite situacije iz svakodnevnog života i prateće songove te ulazi u nemirnu luku satirične tjeskobe jer ništa se ne rješava, sve je otvoreno i ponavlja se, a narod, u poziciji čekanja i promatranja, kao sveprisutni objekt trpi i ništa ne poduzima. Paleta naših karaktera obojit će vam i uljepšat večer uz ležerno preispitivanje: možemo li ipak drugačije?

Ulaznice po cijeni od 8 eura moguće je kupiti  na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21, Trg grada Heidenheima 3, radnim danom od 14 do 20 sati te na dan predstave, u Domu INA-e, sat vremena prije početka izvedbe.