You are currently viewing Dan sisačkog kazališta uz Dnevnik malog Perice

Dan sisačkog kazališta uz Dnevnik malog Perice

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradsko kazalište Sisak u ponedjeljak, 2. listopada 2017. godine obilježit će Dan sisačkog kazališta.
Spomen je to na 02. listopad 1839. godine kada je u našem gradu prikazana drama Juran i Sofija ili Turci pod Siskom Ivana Kukuljevića Sakcinskog, prva kazališna predstava na hrvatskom jeziku i štokavskom narječju. Do tog vremena predstave su izvođene na njemačkom ili mađarskom jeziku.

Za Dan sisačkog kazališta, 2.10.2017. godine u 20 sati u Kazalištu 21 upriličit će se predstava “Dnevnik malog Perice” redatelja Silvija Vadle. Ova predstava govori o odnosima velikih emocija – ljubavi i mržnje, priču o galerijama svakodnevnih ljudi s kojima i među kojima živimo, pjevamo, radujemo se i tugujemo. U predstavi glume: Željka Marelj, Marijana Barišić, Marko Nedug / Danijel Radić, Silvije Vadla, Maks Hajneman, Nina Prangovski, Blaženka Vrbanac, Anita Čalić, Zoran Osmanlić, Bojan Dunaj, Dejan Devetak, Mladen Knežević, Branko Kužnar, Darko Priljević i Stjepan Milatović.
Ulaz je slobodan. Potrebne prethodne rezervacije na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478.
Čekamo vas!