You are currently viewing Dan sisačkog kazališta

Dan sisačkog kazališta

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Gradsko kazalište Sisak u nedjelju, 2. listopada 2016. godine obilježit će Dan sisačkog kazališta.
Spomen je to na 02. listopad 1839. godine kada je u našem gradu prikazana drama Juran i Sofija ili Turci pod Siskom Ivana Kukuljevića Sakcinskog, prva kazališna predstava na hrvatskom jeziku i štokavskom narječju. Do tog vremena predstave su izvođene na njemačkom ili mađarskom jeziku.

U nedjelju, 2.10.2016. godine u 10 sati u Kazalištu 21 očekuje nas predstava Gradskog kazališta Sisak “Čudnovate zgode baruna Munchausena” u režiji Silvija Vadle. U predstavi glume Marko Hergešić i Filip Detelić. Bujna mašta ili krupna laž? Ovo pitanje se nameće svakom onom koji se susretne s klasičnim djelom Rudolfa Ericha Raspea “Čudnovate zgode baruna von Műnshhausena”. Predstava za djecu Gradskog kazališta Sisak vesela je komedija u kojoj ćemo najmlađoj publici objasniti da je laganje nešto ružno, ali je maštanje nešto prekrasno i poželjno.

U nedjelju, 2.10.2016. godine u 20 sati u Kazalištu 21 očekuje nas predstava Gradskog kazališta Sisak “Poslovice babe Marte ili kako ostati single” u režiji Silvija Vadle.
Predstava je nastala prema tekstu sisačke profesorice fizike Blaženke Slovenec, a u režiji Silvija Vadle.
Riječ je o lucidno duhovitoj, brzoj u misli, te leksički pitkoj priči u kojoj iz dana u dan naša “najcrvenokosija u gradu” urbana junakinja, duhovno se konzultirajući s babom Martom i zamišljajući ponekad Mr. Idealnog prolazi kroz razne teme od šminkanja, preko wellnessa ili vjenčanja do napasnih derišta na plažama rastrgana vlastitim nesavršenostima i svjesna svojih individualnih kvaliteta. U predstavi glumi Antonija Šašo.

Ulaz na predstavu je slobodan. Potrebne prethodne rezervacije na broj telefona 044/527-479 ili 044/527-478.
Čekamo vas!