Dani europskog filma

  • Post author:
  • Post published:06.06.2014
  • Post category:Uncategorized

Dani EU filma 2014

Nakon tjedna posvećenog opernom, dramskom i plesnom izričaju KULturno LJETO KKV 2014. nastavlja se u znaku filma. Tako će u prostoru utvrde Starog grada u vremenu od 9. do 11. lipnja biti upriličeni Dani europskog filma u sklopu kojih će se moći pogledati prošlogodišnje filmske uspješnice poput Camille premotava, Borbene djevojke i Žrtveno janje. Sve projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je kao i na sve dosadašnje programe besplatan.

9.6.2014. / Stari grad / 21.00 h / Camille premotava, Francuska
U središtu ove romantične drame, nagrađivane na festivalima u Cannesu i Locarnu, je četrdesetogodišnja Camille koja se jednog dana budi iz alkoholne kome u koju je upala u 1985. godini, kada joj je bilo šesnaest.

10.6.2014. / Stari grad / 21.00/ Borbene djevojke
Marisa, 20-godišnja Njemica, mrzi strance, Židove, policajce te svakoga za koga ustanovi da unazađuje njezinu zemlju. Jedino mjesto gdje se osjeća kao kod kuće je neonacistička banda kojoj pripada, u kojoj su mržnja, nasilje i velike zabave svakodnevno pravilo. No, Marisina će se uvjerenja polako početi mijenjati kada slučajno upozna mladog afganistanskog izbjeglicu…

11.6.2014. / Stari grad / 21.00 h / Žrtveno janje
Godine 1952. bogataš u problemima Johnny Spence iskoristit će iznimnu sličnost s učiteljem Johnom Standingom za zamjenu identiteta. Nakon što je bezuspješno pokušao razjasniti situaciju John prihvaća novi identitet, no hoće li se snaći ili će postati žrtveno janje Johnnyjeva okrutna plana?