You are currently viewing Daniel Pavlić jedini predstavnik Hrvatske na FERFILM-u

Daniel Pavlić jedini predstavnik Hrvatske na FERFILM-u

Voditelj kino centra Doma kulture Kristalna kocka vedrine Daniel Pavlić, jedini je hrvatski predstavnik na International film festivalu FERFILM u Ferizaju na Kosovu koji se održava od 2. do 6. listopada 2013. godine. Njegov film SEFF predstavnik je u programu kratkih filmova, a gledatelji će imati priliku uživati u prirodnim ljepotama Hrvatske.
-Nadam se da će se gledateljima film svidjeti. S užitkom sam ga snimio i montirao, a promovira ljepote rijeke Une, Unsko-sanskog kantona, te Sisačko-moslavačke županije. Ipak, ponajviše promovira grad Sisak, naš Sisak eko film festival, te ideju jedinstvenog putujućeg festivala filma o zaštiti okoliša. Za ovaj festival prijavio sam 18-minutni filmić s ovogodišnjeg Sisačkog eko film festivala koji opisuje naš put dug 700 kilometara. U filmu su i izjave naših volontera koji opisuju festival i emotivno govore što to radimo i koliki je to značaj za publiku – pojašnjava Pavlić.

Na ovogodišnjem FERFILM-u koji se prvi put održava prikazat će se devet dugometražnih filmova te 82 kratka filma iz cijelog svijeta.
Prijaviljeno je više od 200 filmova i nakon selekcije ocjenjivačkog suda ispalo je da je Pavlić jedini predstavnik Hrvatske.custom essay writing service

-Film je dovršen prije mjesec i pol dana i ovo mu je prvi festival. Nakon toga će biti prikazan u Beogradu, a onda ga šaljem na sve festivale kratkog dokumentarnog filma jer sam ga titlovao na engleskom jeziku – zaključuje Pavlić.

765qwerty765