You are currently viewing Dječji tjedan KULturnog ljeta KKV-a započinje predstavom “Tata Slikovnica: Sunčasta”

Dječji tjedan KULturnog ljeta KKV-a započinje predstavom “Tata Slikovnica: Sunčasta”

U narednom tjednu Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak pripremio je šarolik program KULturnog ljeta KKV-a namjenjen samo za najmlađe. Prva predstava na programu je interaktivni igrokaz “Tata Slikovnica: Sunčasta” Malog teatra koja će biti izvedena u ponedjeljak, 4.7.2022. u 19,30 sati na sisačkoj šetnici. Režiju i dramatizaciju potpisuje Igor Baksa a u predstavi igraju Igor Baksa i Mirna Ostrošić.

Tati Slikovnici se u ovoj priči pridružuje njegova prijateljica Teta NeMirna! Zajedno glume, sviraju i izvode osunčanu slikovnicu “Sunčasta” koju je napisao legendarni meteorolog Zoran Vakula, a ilustrirao isto tako glasoviti Nik Titanik.

Tata Slikovnica je interaktivni igrokaz u storytelling formatu (format pričanja priče) i maniri improvizacijskog kazališta u kojem publika sudjeluje u kreiranju sadržaja na pozornici! Predstava je nastala iz istoimene dječje web serije, pokrenute s početkom mjera borbe protiv koronavirusa u Hrvatskoj na YouTube kanalu Malog teatra.

KULturno ljeto KKV-a podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Sisak, INA Rafinerija i HAVC – Hrvatski audio vizualni centar.U slučaju kiše predstava će biti izvedena u Domu INA rafinerije Sisak.