You are currently viewing Dom kulture dobiva Mobilno kino

Dom kulture dobiva Mobilno kino

Sisačka gradska ustanova Dom kulture Kristalna kocka vedrine ove će godine vratiti kino program na područje pogođeno razornim potresom u kojem su stradale i kino dvorane. I to ne samo na područje Siska, već i na cijelu Baniju pogođenu potresom. Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt „Mobilno kino“, vrijedan 290 tisuća kuna iz kojega će KKV nabaviti mobilni digitalni kino projektor, projekcijsko platno i ozvučenje s kojim će, nakon godinu i pol dana ponovo pokrenuti kino program.

„Zgrada Doma kulture sa 406 mjesta bila je jedina u Sisku koja je mogla služiti za kino projekcije. S novom opremom koju ćemo moći koristiti i u unutarnjem i u vanjskom prostoru oživjet ćemo program Ljetnog kina i druge programe u sklopu naše kino djelatnosti. Pripremamo festival dokumentarnog filma Fibula i „Kino point“ tijekom manifestacija Grada Siska“, najavljuje buduće aktivnosti Tanja Tole Majstorović, ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

Sisački kulturnjaci svoj će kino program prenijeti i na područja susjednih mjesta i gradova i vratiti kino projekcijama mobilnog kina dio kulturnog života prekinutog razornim potresom.

„Posebno nas veseli da ćemo, u nemogućnosti korištenja kino dvorane, s novom opremom ući u odgojno – obrazovne ustanove i druge prostore i djeci prikazati najnovije popularne filmove, ali i obrazovne i art filmove, europski program, strane i domaće, dugometražne i animirane filmove za djecu i mlade usklađene sa školskim kurikulumom“, najavljuje ravnateljica Tole Majstorović.

Upravo je u tijeku nabava projekcijske opreme, nakon čega će Dom kulture Kristalna kocka vedrine pripremiti program Mobilnog kina koji bi trebao vratiti veliki filmski ekran u život Siska i Banije.

(www.sisak.hr)