You are currently viewing Drama Dražena Ferenčine “Staklena menažerija” na 12.Prologu

Drama Dražena Ferenčine “Staklena menažerija” na 12.Prologu

U sklopu 12. Festivala regionalnih kazališta Prolog u petak 8. studenog 2019. godine, gostuje Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca s dramom “Staklena menažerija” s početkom u 2o sati. Redatelj, autor dramaturške adaptacije je Dražen Ferenčina koji uz suradnike potpisuje i scenografiju te odabir glazbe, kostime je odabrao Zvonko Majdiš a igraju – Areta Ćurković, Matea Marušić, Vladimir Anić i Ivan Vukelić.

Riječ je o građanskoj drami koja je nastala prema tekstu Tennesseeja Williamsa a smještena u 20. stoljeće u dom američke obitelji Vingfild. Riječ je o srednjoj radničkoj klasi u čijem su središtu majka Amanda, kćer Laura, sin Tom (ujedno i pripovjedač) te gost Jim O’ Connor.

„Predstava nije raskošna u nekakvom svom vizualnom smislu, ali pisac to i ne traži. Ona je itekako raskošna i točna u glumačkoj igri, a poruka bi bila traženje za istinom u ovim vremenima, nekih naših paralelnih stvarnosti. Naša predstava nudi pravo na izbor da se potraži istina, makar ona i ne nudi medijsku sreću.“ – riječi su redatelja Ferenčina.

U prodaji su pretplatničke iskaznice po cijeni od 200 kuna. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 30 kn, a za studente, umirovljenike i učenike 20 kn. Ulaznice se mogu kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 20 sati i vikendom sat vremena prije početka projekcije odnosno programa.