You are currently viewing Festivalski tim SEFF-a stigao u Sisak

Festivalski tim SEFF-a stigao u Sisak

Festivalski tim Sisačkog eko film festivala vrlo uspješno je odradio gotovo pola festivala. Vrativši se u Hrvatsku, ponovno ih je, kao i prošle godine, počela slijediti kiša. “Na taj način se nastavila “tradicija” da se SEFF poistovjećuje s kišnim razdobljima”, našalio se Daniel Pavlić, voditelj ovog jedinstvenog putujućeg festivala.
Nakon posjete Bosni i Pounju, festivalski tim koji čine volonteri iz Rusije, Nizozemske, Francuske i Srbije, vratio se kroz Lonjsko polje do Siska. Sljedećih nekoliko dana posjetit će Petrinju, Glinu i Topusko, te završnim projekcijama u Sisku zaokružiti osmo izdanje SEFF-a. Na Štrbačkom buku u Nacionalnom parku Una, priređena je izložba Nikole Šolića, fotografa koji je već nekoliko godina dio tima. Nakon iznenađenja u vidu raftinga, prikazani su filmovi u Bihaću, te se uz projekcije odvijalo nekoliko filmskih radionica.
“Povratkom u Hrvatsku, posjetili smo Krapje i Lonjsko polje koje je sasvim drugačije od regije kroz koju smo prošli proteklih dana. Zaista sam ugodno iznenađen ljepotama regije kroz koju prolazi ovaj festival”, rekao je Samuel, koji već treću godinu posjećuje ovaj festival kao član tima.
Festival se završava 26.lipnja kada će u Kazalištu 21 publika izabrati najbolje filmove.