You are currently viewing Filmofilija – filmska radionica za najmlađe

Filmofilija – filmska radionica za najmlađe

Filmska radionica koja se održava u četvrtak, 14.4.2016. godine u 10 sati u Kazalištu 21 u sklopu programa Filmofilija namijenjena je najmlađoj populaciji. Kako bi djeci i mladima osigurali sustavnu edukaciju iz područja filmske i video umjetnosti, osmislili smo program u okviru kojeg će djeca steći znanja, razviti vještine i formirati stavove potrebne za mogućnost vrednovanja medijskih uradaka, kao i samostalno stvaranje uz pomoć medijske opreme i tehnologije. Uz edukativni, važan dio programa je poticanje dječjeg stvaralaštva, razvijanje njihove kreativnosti u području filma i videa.
Radionice omogućavaju djeci upoznavanje, savladavanje i stjecanje znanja o osnovnim elementima filmskog i medijskog stvaralaštva:fotografija i snimanje, montaža, scenarij, glazba u filmu, zvuk i zvučna slika, interaktivna animacija.
Radionica je zamišljena tako da se djeca upoznaju s nastankom filma, filmskim tehnikama, vrstama i žanrovima filmova, te na koji način u nekoliko kadrova da se izraze putem filma.

PLAN RADIONICE:
Uvod u kratki film (gledanje kratkih filmova i diskusije)
Izrada kartonskih slika (prikaz pokreta u filmu)
Scenarij (od ideje do knjige snimanja)
Kamera/Snimanje zvuka (rad s izmjenjivim prime objektivima)
Montaža (osnove softvera, efekti, kolor korekcija, eksportanje)
Režija (rad s glumcima, storyboard, planovi)
Produkcija (osnove gerilske produkcije)

Radionica traje 70 minuta, a voditelj je Daniel Pavlić, voditelj filmskih djelatnosti Doma kulture KKV.