You are currently viewing Filmofiliju nastavljamo s filmskim klasicima i Pedrom Almodovarom

Filmofiliju nastavljamo s filmskim klasicima i Pedrom Almodovarom

Za sve filmoljupce, nakon ljetne stanke, ponovno kreće projekt Doma kulture pod nazivom Filmofilija. Jesen ćemo početi s filmskim klasicima: Pedro Almodovar i filmom “Putnici ljubavnici” kojeg prikazujemo u četvrtak, 6.10.2016. godine u 19,30 sati u Domu kulture Sisak. Ulaz je besplatan.

Almodóvar je uvjerljivo najuspješniji i međunarodno najpriznatiji španjolski redatelj svoje generacije. Njegove filmove karakteriziraju kompleksna priča, elementi melodrame i pop kulture, korištenje popularnih pjesama, satirični humor, jake boje i sjajan dekor. Želja, strast, obitelj i identitet Almodovarove su prevladavajuće teme. Njegovi filmovi uživaju popularnost širom svijeta, a on je postao jedna od glavnih figura svjetske kinematografije. Zajedno s mlađim bratom Agustinom Almodóvarom osnovao je produkcijsku tvrtku El Deseo SA koja je producirala gotovo sve njegove filmova.
2001. godine izabran je za počasnog člana Američke akademije znanosti i umjetnosti. Upitan da objasni tajnu uspjeha svojih filmovima, odgovorio je “Važno je ne zaboraviti da se filmovi rade kako bi zabavili gledatelja. U tome je ključ uspjeha”.

PUTNICI LJUBAVNICI, 2013.g., trajanje 90’min

Film španjolskog genijalca i oskarovca Pedra Almodovara -u autorovom prepoznatljivom lepršavom stilu! Tehnički kvar ugrozio je živote putnika na komercijalnom letu 2549. Piloti u suradnji s kontrolorima leta pokušavaju iznaći rješenje. Osoblje u avionu kao i njihov šef su zbilja atipični, barokni likovi koji se u oči sa smrtonosnom opasnošću odlučuju na nevjerojatan potez: uživati što je više moguće i zadnje trenutke provesti kako najbolje umiju. Računica je jednostavna: sve na što se sad sveo njihov život jesu sex i smrt.

Projekt sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.