You are currently viewing GD Histioni gostuju s komedijom “Bila je to ševa”

GD Histioni gostuju s komedijom “Bila je to ševa”

Glumačka družina Histrioni gostuje s komedijom „Bila je to ševa“ u nedjelju, 10. ožujka 2024. godine u Domu INA rafinerije. Romantičnu priču koji je režirala Lea Anastazija Fleger izvesti će Vanda Vinter, Hrvoje Klobučar i  Zlatko Ožbolt. Predstava počinje u 20 sati.

Cijena ulaznice je 8 eura, a mogu se kupiti  na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21,Trg grada Heidenheima 3, ponedjeljkom od 14 do 20 sati, od utorka do petka od 9 do 20 sati. Na dan predstave u Domu INE od 19 do 20 sati.

O predstavi:

Svi znaju za tragičnu, ali romantičnu priču o Romeu i Juliji – jednom od najpoznatijih ljubavnih parova u svjetskoj književnosti. Shakespeare, ostavljajući nam je, kasnije pa još i danas, generacije mladih, a i starih čitatelja uvodi  u prilike u kojima ljubavnici odlučuju slijediti svoja srca, umjesto pravila i očekivanja svojih obitelji. Prikazuje nam istinsku, intenzivnu, veliku mladenačku ljubav i tom tragedijom ostavlja u suzama sve romantične duše ovog svijeta.

Ephraim Kishon pet stoljeća kasnije piše komediju o Romeu i Juliji i zamišlja naš veliki ljubavni par nakon trideset godina braka?! Bi li i tada njihova ljubav bila onako intenzivna, čista, uzvišena i posebna kao i kod Shakespearea? Bi li njihovu svakodnevicu punu ljubavnih stihova i romantike promijenila njihova kći Lukrecija – tinejdžerka u najgoroj fazi puberteta? Kakav im je odnos s puncem i punicom, prastarom Julijinom dadiljom ili fratrom Lorenzom koji ih je vjenčao? A, sigurno nas zanima što bi tek na naše ostarjele ljubavnike rekao još stariji Shakespeare?!

Odgovore na sva ova, a i druga pitanja dobit ćete u komediji „Bila je to ševa“ Glumačke družine Histrioni.