You are currently viewing “Gospođica Julija” na 14. Prologu

“Gospođica Julija” na 14. Prologu

Festival Prolog dramski ćemo začiniti djelom najpoznatijeg švedskog autora, književnika, slikara i fotografa za kojeg kažu da je jedan od tvoraca modernoga kazališta, Augustom Strindbergom i njegovom Gospođicom Julijom. Predstava “Gospođica Julija” održat će se u nedjelju, 14.11.2021. godine u 20 sati u Domu INA Rafinerije Sisak u sklopu 14. festivala regionalnih kazališta Prolog.  

“Gospođica Julija” nastala je u koprodukciji s Kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca i HNK Osijek, u režiji Aide Bukvić, a glume Matea Marušić, Vladimir Tintor i i Petra Blašković. Predstava donosi priču o grofovskoj kćerki Juliji koja iz čiste dosade i inata stupa u ljubavnu vezu sa slugom na imanju njezina oca, Jeanom, priča o dominaciji i manipulaciji, staleškom i rodnom nadmetanju koja gotovo predvidivo završava tragično, bolno suvremeno, svevremeno, onako kako muškarci i žene prečesto strast pretvaraju u borbu do istrebljenja.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna u prodaji online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 15 do 20 sati.