You are currently viewing Izložba fotografija “Rastemo zajedno”

Izložba fotografija “Rastemo zajedno”

Izložba fotografija pod nazivom “Rastemo zajedno” je izložba volonterskih programa provedenih tijekom 2020. godine na području Sisačko-moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.). Izložba se održava u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak, a može se pogledati svakodnevno u Galeriji sv. Kvirin sve do 6.1.2021. godine, od ponedjeljka do četvrtka od 9:00 – 15:00 sati te vikendom od 17:00 do 21:00 sat. 

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja.

Postavljena je petu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa. Ovogodišnja izložba je osobito značajna jer su se predstavljene aktivnosti održavale u iznimnom vremenu suočavanja s pandemijom bolesti COVID-19 i njezinim posljedicama, a koja je generirala nove društvene probleme koji su tražili nove načine odgovora i podrške.

Izložene fotografije dvadeset organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!