You are currently viewing Kazališni bend KKVa s Lelom Kaplowitz na 22. Festivalu jednakih mogućnosti

Kazališni bend KKVa s Lelom Kaplowitz na 22. Festivalu jednakih mogućnosti

Ovogodišnji, 22. po redu, Festival jednakih mogućnosti održava se od 21. do 23.svibnja 2024. na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Društva tjelesnih invalida u Zagrebu. Sisački Kazališni bend zajedno s Lelom Kaplowitz održat će koncert na 22.Festivalu jednakih mogućnosti u srijedu, 22. svibnja 2024. u 20 sati na zagrebačkom trgu bana Josipa Jeliačića. 

Festival jednakih mogućnosti (F=M) je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Održava se na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku.

U cilju razvoja svijesti o pravima i slobodama izoliranih društvenih skupina i doprinosa izjednačavanju njihovih mogućnosti s mogućnostima drugih građana, osmišljena je ideja o uspostavljanju javne scene na kojoj će osobe s invaliditetom promicati svoje vrijednosti te istodobno ostvarivati opće dobro. Prvi Festival je održan 2002. godine, zahvaljujući materijalnoj potpori Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj i moralnoj podršci Grada Zagreba, a nastavak projekta podupiru resorna tijela Vlade Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba. Organizator Festivala i njegov idejni zaštitnik je Društvo tjelesnih invalida u Zagrebu.

Kazalisni Bend Na 22 Festivalu Jednakih Mogucnosti