You are currently viewing Kazalište Kerempuh s "Gospođom ministarkom" gostuje u Sisku

Kazalište Kerempuh s "Gospođom ministarkom" gostuje u Sisku

“Postoje tri velike strasti: alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije ljudi se nekako mogu izliječiti, od treće nikada. Želja za moći je bezgranična. Zbog nje se gubi pamet i ljudski lik….Vlast potiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži. Za vlast je svatko glup, a ona si prisvaja pravo da zna sve..”.. (Meša Selimović, Tvrđava).

Samo odabrani dudaju državu svi ostali su dudeki.

Iako vlast izaziva strah, usput izaziva i prijezir. Možeš se buniti koliko hoćeš, ali vlast je vlast. Što je onda čovjeku činiti? Preostaje mu jedino da se ruga i ismijava. I kad smo već kod poruge i ismijavanja nitko to tako dobro ne čini kao kazalište. Sjediš i gledaš promenadu tipova i likova koji The sample rate or the recording of the information is controlled based upon the particular healthcare exchange billing recording needs predetermined by an algorithm developed by the healthcare exchange company. se motaju oko vlasti i smiješ se do suza. Takvu jednu porugu čini komedija svevremenskog Branislava Nušića u predstavi Gospođa Ministarka.

Izvjesnoj gospođi Živki posrećilo se da joj muž postane ministar. Ona naravno nije vlast, nego njezin muž, ali to ni malo ne umanjuje njezin osjećaj važnosti i moći. Primitivna domaćica iz svoje sive malograđanštine odjednom ulazi u svijet važnih i moćnih. Sva sila rodbine, prijatelja i poznanika odjednom postaju redovni posjetitelji doma uvažene gospođe u želji da izvuku bilo kakvu korist. Galerija ljudskih karaktera defilira pozornicom pokazujući kako ljudska pokvarenost i lakomost nema granica.

Gospođa ministarka vrhunski je kazališni hit zagrebačkog kazališta Kerempuh za koju se danima traži ulaznica više. Majstorska režija uglednog redatelja Olivera Frljića i više nego sjajan glumački ansambl zasigurno će oduševiti i sisačku publiku i zato ni u kom slučaju ne treba propustiti ovu urnebesnu komediju u kojoj će te prepoznati mnoge, vama bližnje. Zgražajmo se i smijmo besramnosti i gluposti onih na vlasti, kad nam je jedino to preostalo.

Predstava Gospođa ministarka u izvođenju kazališta Kerempuh gostuje u Domu kulture KKV u ponedjeljak 7.travnja s početkom u 19,30 sati. Poželjno je ulaznicu kupiti na vrijeme.

Ivan Rukavina