You are currently viewing Kino-premijera filma o Sisku i Siščanima “Na vodi”

Kino-premijera filma o Sisku i Siščanima “Na vodi”

Film Siščanina Gorana Devića Na vodi, svojevrsno redateljevo ljubavno pismo rodnom gradu i njegovim stanovnicima, svoju je kino-distribuciju započeo upravo u Sisku i to u petak, 15.3.2019. godine u 18 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine.
Svečanoj kino premijeri nazočio je režiser Goran Dević te protagonisti Marko Rafaj, Damir Radašinović – Štakac, Jurica Mihael Radašinović, Ivica Vračan – Rambo, Milorad Kordić – Mićo. Na vodi je najosobniji Devićev film dosad, svojevrsni povratak rijeci – dnevnom boravku iz djetinjstva. Dokumentirajući svakodnevicu i životne priče ljudi koji provode vrijeme na vodi autor istovremeno portretira Siščane propitujući što im je svima zajedničko, a što ih razlikuje. Rijeka koja teče kroz grad i koju ne zanimaju događaji s obale tako dobiva filmski karakter te postaje i sama jedan od likova.
Režiju i scenarij potpisuje Goran Dević, a producent je Hrvoje Osvadić. Fotografiju potpisuje Damian Nenadić, montažu Jan Klemsche i Vanja Siruček, a dizajn zvuka Martin Semenčić. Film je nastao u produkciji Petnaeste umjetnosti.

Film se u Kristalnoj kocki vedrine može pogledati i u subotu, 16. te u nedjelju, 17. ožujka od 18,00 sati. Cijena ulaznice 20 kuna parter i 23 kune balkon.