You are currently viewing Komedija GK Požega “Tuna Bunjavilo” na 9. Prologu

Komedija GK Požega “Tuna Bunjavilo” na 9. Prologu

U sklopu 9. festivala regionalnih kazališta Prolog na daske Kazališta 21 u ponedjeljak, 17.10.2016. godine u 20 sati stiže nova predstava Gradskog kazališta Požega, komedija Tuna Bunjavilo koju je prema tekstu književnika Josipa Kozarca na daske požeškog kazališta postavio redatelj Tomislav Pavković.

Komedija “Tuna Bunjavilo” Josipa Kozarca napisana 1879. godine, počiva na naoko tipskim pretpostavkama: škrti i za novcem pohlepni otac želi se obogatiti, pritom ne bira sredstva i suradnike, a uz to brani ljubav svoje kćeri i poštenog mladića. No, nekih 150 godina kasnije, u vremenu koje je od nagomilavanja materijalnog i uživanja u njegovim blagodatima stvorilo neupitni imperativ, ovaj tekst postaje začudno suvremen i prepoznatljiv. Želja za novcem Filipa Lukavštine tolika je da u svakoj prilici, bez obzira koliko ona bila udaljena od realitetnih činjenica, prepoznaje mogućnost bogaćenja. On novac ne treba za preživljavanje, nego za uživanje. Kako bi došao do njega, spreman je na prevaru, mito i korupciju, primjenu fizičke sile, a prepun je i ksenofobije. Poštenje i iskrenost mogući su argumenti u sukobu s takvom pojavom, no nisu dostatni, za prevlast nad njom i tu je potrebna prevara, klin se klinom izbija.

I ove godine u prodaji su pretplatničke iskaznice. Cijena im je 200 kuna, a nude mogućnost gledanja svih deset predstava na festivalu. Ulaznice možete kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 21 sat te vikendom sat vremena prije početka projekcije / programa. Cijena ulaznice je 30 kuna, a za umirovljenike, studente i učenike 20 kuna. Mogućnost rezervacije na broj telefona 044/527-478 ili 044/527-479.

Čekamo vas!