You are currently viewing Komedija “Igra ljubavi i slučaja” na 13. Prologu

Komedija “Igra ljubavi i slučaja” na 13. Prologu

Komedija “Igra ljubavi i slučaja” nova je predstava Gradskog kazališta Požega u režiji Jasmina Novljakovića koja će biti odigrana u sklopu 13. festivala Prolog u ponedjeljak, 12.10.2020. godine u 20 sati u Domu kulture Sisak. 

Predstava francuskog dramatičara i romanopisca Pierre Carlet de Marivauxa možda je i najznačajnija njegova komedija. Roditelji dvoje mladih odlučuju ih spojiti u braku. Kako su oboje samosvjesni i žele odlučiti o svojoj sudbini (za ono vrijeme vrlo revolucionarno rješenje u kome djevojka ima ista prava kao i  mladić), uz dopuštenje roditelja mijenjaju uloge sa svojim slugama kako bi bolje upoznali budućeg životnog partnera. Uz njih je na sceni prisutan i Orgon – Silvijin otac koji potpomaže u daljnjem kompliciranju smiješnih situacija u ovoj komediji zabuna. 

Predstavu izvode profesor, asistent i studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Vjekoslav Janković, Magdalena Živaljić Tadić, Vedran Dakić, Monika Lanščak i Marijan Josipović.

Cijena pojedinačnih ulaznica iznosi 30 kn; za studente, umirovljenike i učenike 20 kn, a za kupljene karte za sve predstave pojedinačna karta iznosi 20 kuna. Ulaznice u prodaji na www.ulaznice.hr ili na blagajni Doma kulture Sisak.
Dođite u Kazalište Koje Volite!
Čekamo vas!