You are currently viewing Koncert Filipa Merčepa i Boy van Ooijena otvaraju ciklus koncerata “Viva la musica” u Sisku

Koncert Filipa Merčepa i Boy van Ooijena otvaraju ciklus koncerata “Viva la musica” u Sisku

Filip Merčep i Boy van Ooijen, poznati kao Digital Twin duo, donose jedinstvenu glazbenu avanturu u Sisak. Ovaj izvanredni duo upoznao se na LiveElectronics studiju u Konzervatoriju van Amsterdam, gdje su započeli suradnju koja spaja vrhunske glazbene vještine i inovativne tehnologije. Koncert Digital Twin dua prvi u ciklusu besplatnih koncerata “Viva la musica” u glazbenom paviljonu Šetališta Vladimira Nazora u Sisku, u petak, 31.5.2024. s početkom u 19 sati. 

Njihova prva suradnja, podržana od strane Zaklade Kultura nova, rezultirala je projektom “Machine Learning palica za vibrafon”. Ovaj projekt uključivao je razvoj naprednog algoritma za prepoznavanje palica koje umjetnik koristi tijekom sviranja, koristeći tehniku machine listening. Algoritam je postao osnova za mnoge druge projekte koji kombiniraju umjetnost i tehnologiju.

Jedan od njihovih najistaknutijih projekata je audiovizualna izložba “Videoigranje s umjetnošću”. Ova izložba, namijenjena svim uzrastima, a posebno tinejdžerima i djeci, ima za cilj smanjiti jaz između suvremene kulture i mladih. Kroz interaktivne instalacije koje se upravljaju joystickovima i kontrolerima za videoigre, posjetitelji imaju priliku stvarati vlastita audiovizualna djela. Novije instalacije koriste glazbene instrumente kao kontrolere za klasične igre poput “križić-kružić”, “space-invaders”, “ping-ponga” i “pac-mana”, omogućujući mladima da uče svirati instrumente putem igara.

U Sisku će Digital Twin duo predstaviti svoja autorska djela za vibrafon, bubnjeve i elektroniku. Njihova glazba obuhvaća raznolike utjecaje, uključujući pop, ambijentalnu elektroniku i kompleksne mjere, te bogate boje elektroničke glazbe. Ovaj koncert obećava jedinstveno iskustvo koje će povezati publiku s inovativnim svijetom suvremene glazbe.

Dođite i doživite kako Digital Twin duo spaja glazbene sfere i tehnologiju u nezaboravnom koncertu. Ne propustite priliku biti dio ove jedinstvene glazbene priče.

PROGRAM:

DigitalTwin- Bebizias #6

                       Bebizias #3                                                                                                        

DigitalTwin- Cmd Shift #001

Gordan Tudor- Snare, You There?            

DigitalTwin- Bebizias #7                                                                                                                      

DigitalTwin- Cmd Shift #002

Mitch Markovich- Tornado

Filip Merčep- What’s Wrong With Wolfie?           

DigitalTwin- Bebizias #4

                       Bebizias #5