You are currently viewing Koncert SiRock orkestra i Dade Topića u Klubu Kristalne kocke vedrine

Koncert SiRock orkestra i Dade Topića u Klubu Kristalne kocke vedrine

Nove aktivnosti glazbene djelatnosti Doma kulture Kristalna kocka vedrine vezane su uz SiRock orkestar koji je pod vodstvom Branka Kužnara Žana okupio renomirane glazbenike iz grada Siska, kako one koji djeluju u našem gradu tako i one koji svoju glazbenu karijeru ostvaruju u Zagrebu pa i dalje. Taj orkestar koji predstavlja svojevrsni presjek svega što se u rock i popularnoj glazbi događa u Sisku – gradu koji je uvijek prisutan u tom glazbenom izričaju, još od kraja prošlog stoljeća pa do danas nakon nekoliko koncerata izvedenih pred sisačkom publikom predstavlja se recentnim stvaralaštvom. U prostorijama kluba Kristalna kocka vedrine u subotu, 30. studenog 2019. godine u 21 sat održat će se veliki rock koncert na kojem će biti gosti Lela Kaplowitz, Antonija Kihalić, Trio Quatro i Dado Topić koji ustrajno potvrđuje svoju legendarnu karizmatičnost.

Dado Topić je skladatelj, tekstopisac, aranžer, gitarist, basist i zasigurno jedan od najboljih i najpopularnijh rock pjevača u Hrvatskoj i šire. Tijekom dugogodišnje glazbene karijere, Dado Topić je uvijek uspijevao oduprijeti se zamci komercijalizacije, te ostati vjeran rocku, soulu i bluesu, s blagim natruhama funka. Živeći i radeći u mnogim europskim gradovima, te surađujući s brojnim inozemnim glazbenicima Topić je stekao veliko znanje i iskustvo koje mu je u mnogome pomoglo u stvaranju njegova glazbenog izričaja. Topićev jedinstveni talent prepoznat je i nagrađen brojnim nagradama od kojih posebno treba istaknuti nagradu za najbolji rock vokal i najboljeg rock skladatelja u posljednjih 40 godina te Porina za najbolju vokalnu suradnju 1994. godine za pjesmu “Molitva” koju je pjevao u duetu s Akijem Rahimovskim. Gazbena povijest Dade Topića isprepliće se s rock glazbenicima iz grada Siska, naime Dado Topić je uz sisačke glazbenike Branka Kužnara Žana, Branka Badanjka i Alena Svetopetrića sudjelovao u projektu Dragonfly ft. Dado Topić i pjesmu Ja vjerujem u ljubav kojim su redom 2007. godine osvojili Doru pa predstavljali Hrvatsku na Izboru za pjersmu Eurovizije u Helsinkiju.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 20 kuna, a može se kupiti od 19. studenog 2019. godine na blagajni Doma kulture KKV Sisak radnim danom od 15 do 20 sati, te vikendom sat vremena prije projekcije odnosno programa.