You are currently viewing KULturno LJETO KKV 2022 počinje koncertom Elvis Stanić Group

KULturno LJETO KKV 2022 počinje koncertom Elvis Stanić Group

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak s jazz koncertom renomiranog sastava Elvis Stanić Group otvara ovogodišnje KULturno LJETO KKV-a u utorak, 21.6.2022. godine, u srcu grada, na šetnici Slave Strijegla s početkom u 21,00 sat. Koncertom ćemo oblježiti Svjetski dan glazbe te će tom prilikom Elvis Stanić promovirati svoj novi album Insomnia.

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Nastupao je na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (SAD,Kina, Velika Britanija, Bugarska, Nizozemska, Austrija, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka, Srbija, BiH, Mađarska, Crna Gora), a dva puta je nastupio kao jedini hrvatski predstavnik i na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnui glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

ELVIS STANIĆ GROUPdobitnici 16 Porina za jazz glazbu.ESG je jazz fusion skupina koja spaja mediteransku melodioznost  tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Band je u međuvremenu „pomlađen“ novim članovima, repertoar je osvježen elektronikom i novim pristupom najpoznatijih autorskih skladbi, a predstavljaju i novi materijal koji će uskoro biti i objavljen. Nastupaju kao instrumentalni kvartet ili vokalni kvintet (s vokalisticom Albom Nacinovich).

Koncert ovih vrhunskih glazbenika, koji je dio bogatog programa KULturnog LJETA KKV-a, održat će se u utorak, 21.6.2022. godine na šetnici Slave Striegla.  U slučaju kiše koncert će se održati u Domu INA Rafinerije Sisak.

Ulaz je slobodan.