You are currently viewing “Listovi slikovnice” u subotu u Daskalištu

“Listovi slikovnice” u subotu u Daskalištu

U subotu, 27. travnja 2019. godine u sklopu programa “U srcu grada” biti će izvedena predstava Lutkarskog kazališta „Za bregom“ pod nazivom „Listovi slikovnice“. Lutkarsku predstavu možete pogledati u 10 sati u Daskališu.

Lutkarska predstava “Listovi slikovnice” nastala je prema pričama Hansa Christiana Andersena, poeziji Dobriše Cesarića i Marije Barbarić Fanuko a lutkarsku igru napisala je Zdenka Đerđ. Lutke animiraju i tonsku kulisu stvaraju Sara Moser i Lidija Kraljić.

U predstavi Mjesec priča Slikarici, a ova slika što je sve vidio i čuo promatrajući i slušajući Zvijezde i Zemljane, životinje i ljude. Tako je Mjesec zapazio razigrane Ribe, žablju obitelj, ličinku Vilina Konjica, Jato galebova u letu i Jednoga koji pada pa se uzdiže i dalje leti sam. Promatrao je Mačku i Mačka kako pjesmom postaju prijatelji, Pticu u kavezu koja u snu – samo kada sanja, živi slobodu. Čuo je Mjesec razgovor Male i Velike Zvijezde te stihove o zvijezdama Mladića i Djevojke. Spazio je i nježne zagrljaje Majke i Djevojčice, ali i promrzlu Djevojčicu sa šibicama koju njezina Baka odnosi u nebeske visine.

Ulaz je slobodan.