You are currently viewing Ljetne kreativne radionice Učilišta Doma kulture Sisak

Ljetne kreativne radionice Učilišta Doma kulture Sisak

Kreativno učilište Doma kulture Kristalna kocka vedrine otvorit će i tijekom ljeta svoja vrata djeci i mladima nudeći plesne, dramske i glazbene radionice, a sve kako bi praznike proveli kreativno se izražavajući kroz igru i druženje uz stručno vodstvo.
Radionica suvremenog plesa I održat će se od 23.6.-3.7.2015. godine od 9 do 11.30 sati u Kazalištu 21. Na radionici će polaznici na temelju osnovne plesne sekvence izgraditi svoj plesni materijal kroz improvizacijske tehnike, uz maksimalnu upotrebu pokreta cijelog tijela. Radit će se na prostornim odnosima, intenzitetu pokreta, promjenama ritma i karaktera same sekvence. Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu.
Radionica suvremenog plesa II održat će se od 24.8.-31.8. u Kazalištu 21. Na radionici će se raditi vježbe i plesne sekvence za razvijanje plesne izražajnosti, kreativnosti i osobnosti. Obnavljanje plesnih sekvenci iz premijerne predstave Alisa. Radionica je namijenjena djeci od 11 do 15 godina.
Voditeljica radionica je Jasminka Petek Krapljan.
Glazbena radionica održat će se do 6.7.-18.7.2015. godine od 10 do 11.30 sati u Kazalištu 21. Na radionici polaznici će se upoznati s instrumentima, proći će tečaj iz osnova pjevanja i sviranja gitare, bubnjeva, udaraljki i klavijatura. Glazbena radionica potiče spoznajni razvoj, unutarnju motivaciju te upućuje na druge izvore, kako bi se dalje razvijali. Kroz raznolikost ponuđene građe glazbena radionica sustavno se povezuje s drugim područjima umjetnosti – kazalište, mjuzikl, rock opera. Radionica je namijenjena za djecu i mlade.
Voditelj glazbene radionice je Branko Kužnar Žan.
Dramska radionica “Osnove mimskog izražavanja pod maskama” održat će se od 17.8.-23.8.2015. godine u Kazalištu 21.
Radionica je sastavljena od upoznavanja s ekspresivnim kazališnim maskama izrađenim na prijašnjim radionicama Dramskog studija i kreativnih vježbi u stvaranju vlastitog karaktera maske. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 12 do 18 godina.
Voditelj dramske radionice je Damir Borojević.
Dramska radionica “Drama i priča kroz sliku i likovnost” održat će se od 24.8. do 4.9.2015. godine u Kazalištu 21. Likovni aspekt kazališta jedan je od najvažnijih faktora estetičkih mjerila kazališnog izraza. Istražujemo vizualne atrakcije iz poznatih likovnih djela i u njima tražimo priču – scenski događaj.
Voditelj dramske radionice je Silvije Vadla.

Sve su radionice besplatne. Prijavnice se mogu preuzeti u Domu kulture Sisak, a za više informacija obratite se na broj telefona 044 / 527 479.