You are currently viewing Ludens teatar otvorio 8. festival Prolog

Ludens teatar otvorio 8. festival Prolog

Pred punom dvoranom Kazališta 21 u ponedjeljak, 5.10.2015. godine otvoren je 8. festival regionalnih kazališta Prolog na kojem je ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak Valentina Ivanković Pelikan istaknula kako joj je posebno zadovoljstvo što je i ove godine bogat program festivala kojeg čini čak 14 predstava, od čega je čak 10 hrvatskih autora. “Svakako nastojimo dati i značaj sisačkim mališanima te će tako za njih biti upriličene dvije predstave za djecu od čega je jedna premijerna izvedba Gradskog kazališta Sisak “Nepoznate zgode profesora Kovčežića u režiji Damira Borojevića”, kazala je Ivanković Pelikan te je dodala kako nas očekuje i premijera predstave “Poslovice babe Marte ili kako ostati singl” u režiji Silvija Vadle. Ravnateljica se zahvalila i svim pokroviteljima festivala i to Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji te sponzoru INA industrije nafte.
Damir Butković, direktor INA Rafinerije nafte Sisak zahvalio se na dobrodošlici organizatora rekavši kako INA rado sudjeluje u kulturnom životu Siska.

Ludens teatrom kojeg sisačka publika voli, a to dokazuje i činjenica da je već dva puta pobjednik Prologa i to po izboru publike, započeo je 8. festival regionalnih kazališta Prolog. Ovaj put Ludens teatar nastupio je s komedijom “U tom mailu piše…” koja se kazališnoj publici dopala te su je ocijenili s ocjenom 4,58.
Predstava je to koju je režirao Dario Harjaček, a glume Petar Ćiritović, Jelena Hadži-Manev, Iskra Jirsak, Petra Dugandžić i Sven Šestak.