Mama Europa

  • Post author:
  • Post published:09.06.2014
  • Post category:Uncategorized

mama europa

Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak donosi na kino platna dokumentarni film “Mama Europa” i to 1. srpnja u 20 sati.

Riječ je o humorističnom kreativnom dokumentarcu koji se bavi granicama Europe i onima čiji su životi usko povezani s njima. Kroz osobnu priču redateljice Petre Seliškar i njene četverogodišnje kćerke Terre film nas vodi na putovanje po Europi tijekom kojeg posjećujemo neke od preostalih granica izvan Schengena. Razotkrivamo život na tim granicama, koje probleme one predstavljaju lokalnom stanovništvu i što čine kako bi se nosili s tim problemima.
Priča nas vodi bliže ljudima na čije su živote utjecale granice. Glavni protagonist ovog dokumentarca je autoričina kćerka, četverogodišnja djevojčica Terra. Njena znatiželja tjera je na otkrivanje svijeta oko sebe. Njezine iskrene reakcije propituju sugovornike i na taj nam način pružaju odgovore koji odražavaju autoričin pogled na svijet. Osobne priče naših protagonista isprepletene su europskim birokratskim komplikacijama. No, likovi u ovom filmu su pojedinci koji su uspjeli prijeći vanjske granice samo zato što su uspjeli prevladati svoje unutrašnje granice.

Mama_Europa_Poster_pomal