You are currently viewing Nagrađivana predstava “Pluća” na otvorenju KULturnog ljeta KKV-a

Nagrađivana predstava “Pluća” na otvorenju KULturnog ljeta KKV-a

Zajednička predstava Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit “Pluća” u režiji Aide Bukvić i u izvedbi vrsnih glumaca Jadranke Đokić i Amara Bukvića otvara ovogodišnje izdanje KULturnog ljeta KKV-a.  Suvremena drama o mladom bračnom paru biti će izvedena u ponedjeljak, 15.7.2024. u 21 sat na ljetnoj sceni Kazališta 21, Trg grada Heidenheima 3. Ulaz je slobodan.

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On “predloži dijete”. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
“Pluća” su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.