You are currently viewing Najavljen program Sisak pleše

Najavljen program Sisak pleše

Bogat plesni program “Sisak pleše” koji nas očekuje u trajanju od nekoliko dana povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa predstavila je danas, 21.4.2016. godine na konferenciji za mediji ravnateljica Doma kulture Sisak Valentina Ivanković Pelikan i koordinatorica programa Jasminka Petek Krapljan. Prvi dan programa, i to četvrtak, 28.4.2016. godine bit će u znaku sisačkih plesača amatera. U plesnom programu “Sisak pleše” sudjeluje oko 160 izvođača i to članovi Plesnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Plesnog kluba Tina, Športskog plesnog kluba Top Step, Plesnog kluba Ulične sjene, Športskog plesnog kluba Bellus te gosti Mega Rock Petrinja te Umjetnička škola Franje Lučića Velika Gorica. Istog dana očekuje nas make up radionica za plesače, Plesnjak u Restoranu Bijela lađa u organizaciji ŠPK Top Step te tribina “Mia Čorak Slavenska sto godina kasnije” , predavač Maja Đurinović. Ove godine se obilježava obljetnica sto godina od rođenja Mie Čorak Slavenske, a na inicijativu Umjetničke akademije Osijek. Ulaz na sve programe je besplatan.

Drugi dan, petak, 29.4.2016. godine posvećen je plesačima profesionalcima pa nas tako očekuje plesna radionica za koju su potrebne prethodne prijave i profesionalna plesna predstava “Starost/Alzheimer cafe” Studija za suvremeni ples i Mirjane Preis u suradnji sa ZeKaeM-om. Ulaznice za predstavu su u prodaji po cijeni od 20 kuna, a mogu se kupiti na www.ulaznice.hr ili na blagajni Doma kulture od 15 do 21 sat.
U Galeriji sv. Kvirin od 28.4. do 8.5.2016. godine bit će postavljena izložba plesnih fotografija sisačkih klubova, studija i udruga.