You are currently viewing Najavljena nova predstava Gradskog kazališta Sisak “MARac i DARac”

Najavljena nova predstava Gradskog kazališta Sisak “MARac i DARac”

Od pandemije covida 19, a potom i potresa, sisačko kazalište nije stalo s radom, već je naprotiv, sve vrijeme osiguravalo odličan teatarski, koncertni pa i filmski program, koji nas očekuje i u budućnosti, rekla je na današnjoj konferenciji za medije Iva Mihelić, ravnateljica Doma kulture Kristalna kocka vedrine Gradskog kazališta Sisak najavljujući novi premijerni naslov za djecu, DARac i MARac, koji u kazališni život kreće 24. ožujka 2024.g.

Predstava je to o dvojici prijatelja koji se posvade u nadmetanju  za najljepši vrt, ali predstava je to i o dobroti i ljubavi koja na koncu pobjeđuje, prijateljstvu koje povezuje, rekla je redateljica predstave Marijana Matoković kojoj je ovo, nakon predstave ˝Želim biti, hoću biti˝, druga režija u Sisku. Zadovoljni tijekom njezina nastanka bili su i glavni akteri, Ivan Grčić (MARac) i naš Siščanin, Marko Hergešić (DARac), istaknuvši da se odlična energija autorskog tima osjetila tijekom svake probe. Nije im teško pala niti činjenica da je riječ o neverbalnoj predstavi pa su se s osobitom radošću svojski potrudili pokretom sve reći. Scenski pokret uobličila je Tihana Strmečki istaknuvši danas da su se tijekom nastajanja predstave lako mogli usuglasiti, međusobno prihvaćati ideje jedni od drugih te da upravo takav način rada najviše i voli. Potpunu sliku predstavi daje scenografija i živopisni kostimi koje potpisuje Danijela Gotal Grgurač.  Dio autorskog tima čine i Bojan Jambrošić, autor glazbe, Aleksandar Franjić , oblikovatelj svjetla, Zdravko Kovačević zaslužan za izradu scenografije, kao i Antonija Lukinić i Đurđica Huml za doradu kostima, a Boris Lemaić za rekvizitu. Autor fotografija je Damir Pahić.

Premijera predstave DARac i MARac, namijenjena djeci već od treće godine starosti, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH i Grada Siska te uz potporu Doma INA-e,  bit će upriličena 24. ožujka 2024.g, u tjednu između obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade i Svjetskog dana kazališta, u Domu INA rafinerije u Sisku s početkom u 18 sati.