Natječaj za prijavu kratkih ekoloških filmova 6. Sisačkog eko film festivala je zatvoren!

Pristiglo je dvadesetak filmova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Rusije, Finske, te Srbije. Sudeći po pristiglim filmovima, selektor Silvio Mirošničenko će imati pune ruke posla budući da mora pregledati filmove, te ih sortirati u službenu selekciju, te dječji program koji će se prikazivati po mjestima koje će festivalski tim obići od 13.-25. svibnja 2013.

U tijeku je do kraja mjeseca i prijavljivanje stranih volontera koji će biti dio putujućeg festivalskog tima, a dosad su za SEFF participirali volonteri iz Danske, Južne Koreje i Poljske. Proteklog mjeseca, naš festival je stvorio i partnerstva sa sličnim festivalima koji će se predstaviti tijekom završnice SEFF-a u Sisku. Tako su se ostvarile prijateljske veze s festivalima Zagreb tourfilm festival, Green fest iz Beograda, te BEFF, festival ekološkog filma iz Republike Karelije u Rusiji. Osim projekcija filmova i filmskih radionica, u Sisku će se za vrijeme SEFF-a održavati i predavanja vrhunskog tima geologa Hrvatskog geološkog instituta iz Zagreba, predstavljanje kreativnog Lisnatog odreda iz Zagreba, te će se održati i Fit camp u dvorištu Kazališta 21. No, o svim detaljnim informacijama, publika će biti na vrijeme obaviještena.

Ovogodišnje izdanje SEFF-a nosi mnoštvo zanimljivih iznenađenja, a prije završnice u Sisku, festivalski put će biti dug preko 700 kilometara.